Konyalı meşhur fabrika 325 milyon liralık makarna sattı

Konyalı meşhur fabrika 325 milyon liralık makarna sattı

Konya'nın en meşhur gıda fabrikası olarak bilinen Selva, bir müşterisine 325 milyon liralık makarna sattığını duyurdu.

Konya sanayisinde üretim yapan binlerce firma var. Özellikle otomotiv alanında yedek parça üretip dünya ülkelerine ihracat yapan firmalar büyümesini her geçen yıl sürdürüyor.

selva-4.jpg

Sadece otomotiv değil gıda alanında da önemli firmaların faaliyet gösterdiği Konya'da zaman zaman önemli satış anlaşmalarına da imza atılıyor.

selva-2.jpg

KONYA GENELİNDE ÇOK SAYIDA GIDA DEVİ VAR

Kentin gıda alanında dev firmalarını sayacak olursak Konya Şeker, Torku, Selva Gıda ve Golda Gıda liste başında yer alıyor. Öte yandan süt alanında üretim yapan Enka Süt, Cebel Süt, Aygın Süt ve Ova Süt gibi çok büyük kuruluşlar var. Gıda alanında ihracat yapan ve listeye damga vuran firma ise Selva Gıda oldu.

selva-3.jpg

SELVA'DAN BÜYÜK SATIŞ ANLAŞMASI

İttifak Holding'e bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Selva Gıda son satış sözleşmesini Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda duyurdu. Söz konusu duyuruda Uzakdoğu Pazarı'ndaki müşterilere 12 milyon dolarlık makarna satışı yapılacağı bildirildi. 12 milyon dolar ise yaklaşık olarak 325 milyon liraya denk geliyor. Bu satışla ilgili sevkiyatların ise Ekim ayında başlayacağı belirtildi.

selva.jpg

Selva tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Şirketimiz ile Uzakdoğu Pazarı'ndaki mukim müşterilerimiz arasında makarna satış sözleşmesi imzalanmıştır. Sözleşmelerin toplam tutarı 12.000.000 USD'dir. Söz konusu sözleşmelere istinaden ürün sevkiyatlarına Ekim 2023 tarihi itibariyle başlanacaktır.

Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum