Konyalı Karadeniz'de

Konyalı Karadeniz'de

Okulların kapanmasıyla birlikte Konyalılar tatil merkezlerine akın etmeye başladı. Ramazan’a bir hafta kala Konyalılar, genellikle doğa turizmi ile öne çıkan Doğu Karadeniz’i tercih ediyor.

Okulların kapanmasıyla birlikte Konyalılar tatil merkezlerine akın etmeye başladı. Ramazan’a bir hafta kala Konyalılar, genellikle doğa turizmi ile öne çıkan Doğu Karadeniz’i tercih ediyor.

Okulların kapanmasıyla birlikte tatil sezonu açıldı. Konyalılar Ramazan’a bir hafta kala Akdeniz ve Karadeniz Bölgesi’ne akın etmeye başladı. Tur şirketleri aracılığı ile tatile çıkan Konyalılar deniz turizminin yanı sıra kültür turizmine ilgi gösteriyor. Samsun’dan başlayıp Rize’de sona eren Karadeniz turları Konyalıların yoğun ilgisini çekiyor. Yaz sıcağından kurtulmak isteyen vatandaşlar kendini Karadeniz’in yaylalarına atıyor. Konya’dan Karadeniz’e haftada en ez 3 otobüs tur düzenlediklerini belirten acente yetkilileri, Konya’da tatil kültürünün geliştiğini ifade etti.
KARADENİZ TURLARI İLKİ GÖRÜYOR
Okulların kapanmasıyla birlikte tatil moduna girildiğini belirten Terapi Tur Genel Müdürü Seda Kuşvuran, “Yoğun olarak Akdeniz Bölgesi tercih ediliyor ama kültür turlarına da ilgi arttı. Özellikle Karadeniz ve Güneydoğu turları revaçta. Otel rezervasyonları her geçen gün artıyor. 4-5 yıldızlı oteller vatandaşların bütçesine göre tercih ediliyor. Erken rezervasyon imkanından yararlanamayan vatandaşlar da düzenlenen kampanyalar ile indirimli rezervasyon yaptırılıyor.  Karadeniz turu Samsun’da başlayarak Rize’de sona eriyor. 5 gece 6 gün Doğu Karadeniz turlarının yanı sıra aynı şekilde Akdeniz Turları düzenleniyor” dedi.
RAMAZAN TATİLİ İKİYE BÖLDÜ
Ramazan’ın yaz mevsimine denk gelmesinden dolayı yaz tatilini ikiye böldüğünü söyleyen Kuşvuran, Ramazan’daki rezervasyon sayılarında ciddi anlamda düşüş yaşandığını ifade etti. Haziran ayının başında yurt genelinde etkili olan sağanak yağışların da belli bir oranda düşüşün yaşanmasına neden olduğunu kaydeden Kuşvuran, “Ramazan sonrası umutluyuz. Sezona Ramazan ayı ile girmek biraz düşüşe neden olmuş olsa da Ramazan’dan sonrası için şimdiden rezervasyonlar yapılmaya başlandı. Acentacı otellere müşteri gönderemediğinde otellerin odası boş kalıyor ve fiyatlar düşüyor. Oteller bundan dolayı fiyatları düşürmüştü ve bu imkandan birçok Konyalı vatandaşımız yararlandı. Ramazan sonrasında ise artık fiyatlarda düşüş yaşanma”  diye konuştu.
TATİL KÜLTÜRÜ OLUŞTU
“Konya’da artık tatil kültürü oluşmaya başladı” diyen Kuşvuran şunları kaydetti: “ Konya kabuğunu çabuk kıran bir şehir ve Anadolu şehirleri arasında yenilikleri önder olarak takip eden bir şehir .Her sene biraz daha fazla artıyor. Örneğin 100 kişi acente aracılığı ile tatile gidiyorsa 1 yıl sonra bu rakam iki katına çıkıyor. Artık Konya’da tatil kültürünün oluştuğunu söyleyebiliriz.” Farma Tur Yurtiçi Turlar Satış Müdürü Esen Yiğiter ise şunları kaydetti: “Konyalılar genelikle yurtiçi ve yurtdışı kültür turlarını tercih ediyor. Bu aylarda ise Karadeniz turları öne çıkıyor. Haftada  en az 3 otobüs Karadeniz’e turlar düzenliyoruz. Ramazan ayının her geçen yıl öne gelmesinden dolayı yaz sezonu ikiye bölünüyor. Bizde Ramazan’da 1 aylık bir mola veriyoruz. Ramazan sonrası da aynı şekilde devam ediyor.  Karadeniz’in mevsimsel havasından dolayı Konya’daki gibi boğucu sıcaklar olmuyor. Bundan dolayı doğa güzelliği ile ön plana çıkan Karadeniz, Konya’nın en çok tercih bölgeler arasında yer alıyor. Artık vatandaşlar arabasına atlayıp tatile çıkmıyor. Çünkü bu ekonomik olmaktan çıkıyor. Tur aracılığıyla ise rehber oluyor ve gidilen yerde bütün ayrıntısına varana kadar bilgi veriliyor.”
MEHMET AKİF SÜTÇÜ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.