Konyalı firmaya rekor sipariş! 100 milyon lira hesaba yattı

Konyalı firmaya rekor sipariş! 100 milyon lira hesaba yattı

Konya'nın en meşhur sanayi devleri arasında yer alan İmaş Makina 100 milyon liralık sipariş aldı. İşte detaylar...

Türkiye genelinde üretim yapan binlerce firma var. Bazı firmalar sektöründe lider olma yolunda ilerliyor. Konya'da devler arasında yer alan İmaş Makina bunlardan sadece bir tanesi.

imas-3.jpeg

Konyalı Loras Holding bünyesinde faaliyet gösteren İmaş, yeni bir anlaşmaya imza attı. Bu anlaşma kapsamında firmanın hesabına yaklaşık olarak 100 milyon lira para geldi. İmaş Makina Sanayi A.Ş 99,5 milyon TL’lik fabrika binası anlaşması yaptı.

imas-2.jpg

İmaş Makina Sanayi A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yaptığı açıklamada, Türkiye’de mukim bir müşterisi ile fabrika binası prefabrik çelik konstrüksiyonu için 99,5 milyon TL + KDV toplam bedel ile sözleşme imzaladığını ve ödemenin alındığını duyurdu.

imas-4.jpg

Şirket, bu satışın sevkiyatının partiler halinde Aralık 2023 - Şubat 2024 arasında yapılmasının planlandığını belirtti. Makine ve metal sektöründe faaliyet gösteren İmaş sektöre yön vermesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Türkiye'nin en büyük ihracatçıları listesinde yer alan firma büyümesini sürdürüyor.

imas-1.jpeg

Şirket çelik konstrüksiyon, silo, un ve yem fabrikası, endüstriyel tesisler, enerji santralleri gibi projelerde hizmet veriyor. Şirketin hisseleri Borsa İstanbul’da (BIST) işlem görüyor. IMASM, yaptığı bu anlaşma ile sektördeki konumunu güçlendirmeyi ve yeni pazarlara açılmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum