Konyalı firma İzmir'e dev fabrika kuracak! 928 bin metrekare arsası var

Konyalı firma İzmir'e dev fabrika kuracak! 928 bin metrekare arsası var

Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşları arasında yer alan Konyalı bir firma İzmir'e dev fabrika kuracak. Söz konusu fabrikanın 928 bin metrekare arsası var.

Türkiye'de kağıt sektörünün öncüleri arasında yer alan Konyalı firma İzmir'e fabrika kuracağını duyurmuştu. Söz konusu karar kapsamında İzmir'in Torbalı ilçesine Dekor Kağıt fabrikası kurulacak.

konya-kagittt.jpg

2022 yılında duyurulan yatırımın tutarı ise 750 milyon lira olarak bildirilmişti. Yatırımı yapacak firmanın ismi ise Konya Kağıt. Uzun yıllardır Bera Holding bünyesine faaliyet göstere Konya Kağıt hızla büyüyor. Sektördeki 32 yıllık geçmişiyle son teknoloji tesisler kuran firma kazanç rekorlarını duyurmuştu.

fabrika.webp

İzmir'e kurulacak yeni fabrika sayesinde Konya Kağıt'ın büyümesini daha da hızlandırması bekleniyor. Sanayi Bakanlığı'na yapılan başvuru ise olumlu sonuçlandı. Konya Kağıt'ın İzmir'deki 928 bin metrekare arsasına Özel Endüstri Bölgesi statüsü verildi. Söz konusu karara ilişkin yapılan açıklamada dikkat çekici detaylar var.

konya.jpg

Firma tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

29.11.2022 tarihinde yapılan KAP açıklamamızda İzmir İli, Torbalı İlçesi, Gazi Mustafa Kemal Mahallesinde bulunan toplam 928.754,05 m2'lik gayrimenkullere Dekor Kağıt Yatırımı ile ilgili olarak Özel Endüstri Bölgesi Statüsü verilmesi için başvuruda bulunulduğu duyurulmuştur.

tesis.jpg

İzmir Valiliği Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nün 21/07/2023 tarih ve 4918983 sayılı Kamu Yararı Kararı Teknik Raporunda belirtilen kriterlerin sağlanması neticesinde;

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan OLUR'u ile, 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nun 13/d maddesi gereğince 928.754,05m2 (tescil görmemiş alanlar hariç) büyüklüğündeki alanın "Konya Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. İzmir Özel Endüstri Bölgesi" yeri olarak kullanılmasına ilişkin Kamu Yararı Kararı verilmesi uygun görülmüştür

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum