Konyalı emekliler yoksulluktan dolayı proteinli beslenemiyor

Konyalı emekliler yoksulluktan dolayı proteinli beslenemiyor

Emeklinin değil ay sonunu, ayın 15'ini göremediğini söyleyen Türkiye Emekliler Derneği Konya Şube Başkanı Gülhan Çağlar, “Birçok emekli açlık sınırının altında. Emekliler, protein ağırlıklı beslenemiyor. Sefilliğin 4. perdesi uygulandı bize” dedi.

En düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya çıkarılması ile emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasını öngören torba kanun teklifindeki 18. madde Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Seyyanen zam alamayan, maaşı açlık sınırının altında kalan emekliye yüzde 25 zam yapıldı. Yüzde 25 zamdan ise tüm emeklilerin aynı oranda faydalanamayacağı belirtildi. Açıklanan zam oranı ise emeklileri büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.

4-7-gulhan-caglar.jpg

SEFİLLİĞİN 4. PERDESİ BİZE UYGUN GÖRÜLDÜ!

Türkiye Emekliler Derneği Konya Şube Başkanı Gülhan Çağlar, emeklilere zam meselesinin 1 aydır konuşulduğunu, sonunun ise hüsran olduğunu söyledi. Genel merkez düzeyinde de taleplerini dile getirdiklerini ancak tüm girişimlerinin sonuçsuz kaldığını belirten Başkan Çağlar, bütün emeklilerle alay edildiğini ifade etti. Çağlar, “Biz emekliler olarak bunların hiçbirini hak etmedik. Kurban Bayramı'nda bize 2 bin lira emekli ikramiyesi verildi. Kurban Bayramı, masrafın yoğun olduğu bir dönem. 2 bin lira neye yetecek? Ancak bizler derin bir uykudayız. Emeklinin durumu iyi değil. Sefilliğin 4. perdesi uygulandı bize” şeklinde konuştu.

OKUYAN İLE OKUMAYANIN AYRIMI KALMADI!

Emeklilerin seyyanen zam alamadığını, açıklanan yüzde 25 zammın her emekliye aynı oranda yansıtılmayacağını dile getiren Çağlar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yüzde 25 zam hiç iyi değil. Ayrıca herkese aynı oranda da yansımayacak bu zam. Geçen bir emekli öğretmenimizle konuştuk. 22 yıl boyunca öğrenci yetiştirmiş bu kişi. Emekli ücreti 7 bin 500 lira. Okumadan emekli olan da aynı maaşı alıyor. Okuyan ile okumayan arasında bir ayrım da kalmadı artık. Bir emeklinin açlık sınırı altında maaş alması adalet mi? Bunun hak veya hukuk anlayışla bir bağlantısı olabilir mi? Emekli her zamanki gibi yine büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Telefonlara cevap vermeye korkar olduk. Herkes bizi suçluyor. Biz ne yapalım? Biz, dernek olarak bütün gerekli mücadeleyi verdik ama bizi dinleyen kim?”

EMEKLİLER DENGESİZ BESLENMEKTEN HASTA OLUYOR!

Dernek olarak kendilerinin beklentisinin asgari ücretin bir veya iki tık üzerinde bir maaş almaları olduğunu da vurgulayan Türkiye Emekliler Derneği Konya Şube Başkanı Gülhan Çağlar, son olarak şunları kaydetti: “Emeklilere seyyanen de zam verilmedi. Seçimler kazanıldı, emekli unutuldu. Bunun en büyük örneği de Kurban Bayramı'nda verilen 2 bin liralık ikramiye oldu. Emeklilerin birçoğu borçla sürdürüyor hayatını. Kredi kartları ile evlerini geçindirmeye çalışıyor emekliler. Tıkanıp kalıyor. Bırakın ay sonunu getirmeyi, ayın 15'ini bile göremiyor emekli. Bugün el kadar peynir 160 lira olmuş. Emeklinin sağlıklı bir hayat için süte, ete, beyaz ete, balığa ve temel gıdaya ihtiyacı var. Bu maaşlarla emekli nasıl et yesin, nasıl süt içsin? Emeklinin protein ağırlıklı beslenmesi gerekir. Bu maaşla nasıl yapsın? Çürük bir nesil haline geldik. Emeklilerimizin birçoğu dengesiz beslenmeye bağlı olarak, hasta oluyor.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum