Konyalı dev firma İSO 500 listesine damga vurdu! İlk kez bu listeye girdi

Konyalı dev firma İSO 500 listesine damga vurdu! İlk kez bu listeye girdi

Türkiye'deki en büyük sanayi kuruluşları belli oldu. Listeye 8 Konya firması girdi. İlk kez bu listeye giren Daxler Energy dikkatleri üzerine çekti.

İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu belirleniyor. Söz konusu araştırmanın 2023 yılına ait sonuçları paylaşıldı. Listede Konya'da faaliyet gösteren 8 firma yer aldı.Geçen yıl yani 2022 araştırma sonuçlarına göre en büyük ilk 500 firma arasına Konya'dan 7 firma girebilmişti. Bu yıl Daxler Enerji A.Ş de bir ilke imza atarak, ilk 500 dev firma arasında yer aldı. Anadolu Birlik Holding iştirakleri olan Konya Şeker ve Panagro Tarım ve Hayvancılık Gıda San. geçen yıla kıyasla başarı sıralamasını yükseltti. AYD ve TÜMOSAN da başarı sırasını yükseltmeyi başaran firmalardan biri oldu. Eti Alüminyum, Enka, Ova Un ise sıralamada bir önceki yıla oranla geriye düştü.

1496916951.jpg

KONYA'DAN BİR FİRMA İLK KEZ İLK 500'DE

Konya'da bu yıl ilk kez başka bir firma İSO 500'e girdi. Uluslararası standartlara uygun, müşteri ihtiyaç ve beklentilerini tam olarak karşılayan ürünleri ekonomik olarak üreterek sektörün önde gelen kuruluşları arasına katılmak ve markalaşmak için yola koyulan Daxler Enerji, ilk 500 büyük firma arasına girmeyi başardı. Daxler Enerji A.Ş, ilk 500'de 447. sırada yer aldı. Konya Organize Sanayi Bölgesinde yer alan dev fabrikada güneş paneli üretimi gerçekleştiren firma sektörün öncüleri arasına girdi.

daxlern.jpeg

KONYA ŞEKER 9 SIRA BİRDEN YÜKSELDİ

Anadolu Birlik Holding Grubunun amiral gemisi Konya Şeker, geçen yıl sektörünün lider kuruluşu olarak 63. sırada yer alıyordu. Konya Şeker, bu yıl 9 sıra birden yükselerek, 52. sıraya oturdu. Konya Şeker, üretim kapasitesini artırırken, başarısına başarı katıyor.

AYD BAŞARI ÇITASINI YÜKSELTİYOR

AYD Otomotiv Endüstri San. ve Tic. A.Ş. geçtiğimiz yıl, İSO 500'de 176. sırada yer alıyordu. Bu yıl AYD 5 sıra birden yükselerek, 171. sıraya oturdu. AYD de Konya Şeker gibi başarı çıtasını her geçen yıl yükseltiyor.

ETİ ALÜMİNYUM 70 SIRA GERİLEDİ

Eti Alüminyum A.Ş. geçen yıl 139. sırada yer alırken, bu yıl 209. sıraya geriledi. Eti Alüminyum, 1 yılda İSO 500 sıralamasında tam 70 sıra geriye düştü. Eti Alüminyum, ilk 500 büyük firma arasında
yer alsa da başarı sıralamasında gerileme yaşadı.

TÜMOSAN 51 FİRMAYI GERİSİNDE BIRAKTI

TÜMOSAN Motor ve Traktör Sanayi A.Ş. geçtiğimiz yıl sıralamada 291. sırada yer alırken, bu yıl büyük bir sıçramaya imza atarak, 240. sıraya yükseldi. 51 firmayı gerisine alan TÜMOSAN, üretim kapasitesini düzenli olarak artırıyor.

PANAGRO 17 SIRA BİRDEN YÜKSELDİ

Konya Şeker gibi Anadolu Birlik Holding iştiraki olan Panagro Tarım ve Hayvancılık Gıda San. geçen yıl 322. sırada yer alıyordu. Konya Şeker gibi Panagro da başarı sıralamasını yükseltti.
Panagro Tarım Hayvancılık Gıda San. ve Tic. A.Ş, bu yıl 305. sıraya yükseldi. Geçen yıla kıyasla Panagro 17 sıra birden yükseldi.

ENKA 98 FİRMANIN GERİSİNE DÜŞTÜ

Konya'da İSO 500 başarı sıralamasında gerileyen bir diğer firma da Enka Süt ve Gıda Mamulleri San. oldu. Geçen yıl ilk 500'de 361. sırada yer alan Enka Süt ve Gıda Mamülleri San. ve Tic. A.Ş, bu yıl 459. sıraya geriledi. Enka, 1 yılda 98 firmanın gerisine düştü.

OVA UN'UN DA BAŞARI SIRASI GERİLEDİ

2022 araştırma sonuçlarına göre Ova Un Fabrikası A.Ş İSO 500'de 409. sırada yer alıyordu. Bu yıl yani 2023 araştırmalarına göre Ova Un, 463. sıraya geriledi. Ova Un, 1 yılda 54 sıra geriye düştü.

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum