Konyalı çiftçilerin  mesaisi erken başladı!

Konyalı çiftçilerin mesaisi erken başladı!

Konya Ovası'nda kış aylarında kar yağışlarının yetersiz olması ve Mart ayında beklenen yağışların bir türlü gelmemesi yüzünden çiftçilerin sulama mesaisi 1 ay daha erken başladı

Konya Ovası'nda kurak geçen kış ayları ve bahar aylarında büyük bir umutla beklenen yağışların gelmemesi çifçilerin erken mesaiye başlamasına neden oldu. Normalde Nisan ayının ortalarında ya da sonlarında çiftçilerin sulama mevsimi başlarken, bu yıl ilk defa Mart ayında çiftçiler ekinlerini sulamaya başladı. Arpa, buğday gibi hububat ekili alanlarını sulamak için yağmurlama borularını seren çiftçilerin büyük bir kısmı sulama mesaisine 1 ay daha erken başladı.

whatsapp-image-2024-03-17-at-12-41-22.jpeg
YAĞMURLAMA BORULARI SERİLDİ, SULAMA BAŞLADI
Kuraklık yüzünden büyük bir tedirginlik yaşayan çiftçiler geçtiğimiz hafta yağmur duasına çıkmıştı. Mart ayında hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle tarlaya erken indi. Konya'nın ova köylerinde bugünlerde çiftçiler hububat ekili alanlarının yaşanan kuraklıktan etkilenmemesi için ekinlerini sulamaya başladı. Sulama faaliyeti yeraltından çekilen sularla gerçekleştiriliyor. Çifçilerin tarlaya erken inmesi hem masrafları artıracak hem daha fazla mesai harcamasına neden olacak.

whatsapp-image-2024-03-17-at-12-41-48.jpeg

ÇİFTÇİLERİN GÖZÜ BAHAR YAĞMURLARINDA
Kuraklık yüzünden zor günler geçiren Konya çiftçisi büyük bir umutla bahar yağmurlarını bekliyor. Beklenen yağışların gelmesi halinde hububat ekili alanlarda rekoltenin ciddi anlamda düşmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde gitmesi nedeniyle bu yıl Konya'nın birçok köyünde tarla fareleri ekili alanları istila etti. Yetkililer, çiftçilere tarım sigortası yaptırması çağrısında bulunarak, yaşabilecek bir kuraklık halinde zararlarının büyük bir kısmının karşılanacağını bildirdi. Yaşanan kuraklık nedeniyle Konya'nın birçok köyünde yağmur duasına çıkılmaya başlandı.

whatsapp-image-2024-03-17-at-12-41-34.jpeg

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Kaynak:İbrahim Büyükeken

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum