Konyalı çiftçilere yem fiyatlarında indirim müjdesi

Konyalı çiftçilere yem fiyatlarında indirim müjdesi

Türkiye’de kuraklık ve artan döviz kuru nedeniyle çiftçiler üretimde zor günler geçiriyor. Artan girdi maliyetleri karşısında birçok çiftçi besiciliği bırakma kararı alıyor. Konyalı çiftçileri sevindiren haber Konyalı yem üreticisinden geldi.

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz her alanda kendini hissettirmeye devam ediyor. Özellikle hayvancılık ili uğraşan besiciler artan girdi maliyetleri karşısında işlerini yapamaz hale geldi. 50 kiloluk yem çuvalının fiyatı 350 ile 480 lira arasında değişiyor. Bu maliyetler karşısında zorlanan birçok besici süt ineklerini kesime yolladı.

4.jpg

Döviz artışı 7’den 70’e tüm ürünlerin fiyatlarını etkilerken en çok fiyat artışı yem sektöründe yaşandı. Yaşanan artış ile birlikte zorlanan çiftçilere sevindiren haber Konyalı yem üretesinizden geldi. Konya’da faaliyet gösteren Soylu Veterinerlik ve Yemcilik firması almış olduğu kararla yem fiyatlarında indireme gitti. Soylu Veterinerlik ve Yemcilik firma sahibi Mehmet Akif Soylu, “Aldığımız kararla çiftçilerimize destek olmak süt üreticilerine bir nebze yardımımızın dokunması için böyle bir karar aldık” dedi.

feedefficiency-feature-image.jpg

SÜT ÜRETİCİSİNE DESTEK OLMAK İSTEDİK

Artan yem fiyatlarına karşısında zorlanan çiftçilere yem fiyatlarında indirim bekliyordu. Konyalı çiftçilere sevindiren haber yem üreticisinden geldi. Konya’da faaliyet gösteren Soylu Veteriner ve Yemcilik işletme Sahibi Akif Soylu, “Besicimiz son zamanlarda zor günler geçiriyor. Çiftçimizin yaşadığı bu sıkıntılara yardımcı olmak süt üretiminin devamını sağlamak adına yem fiyatlarında 8 ila 10 lira arasında indirim yaptık. Normal şartlarda yem satışlarımız da herhangi bir aksama yada yavaşlama yok.

adsiz.jpg

Ancak vatandaşlara yardımcı olmak süt üretiminin devamını sağlamak adına böyle bir karar aldık. Yem fiyatlarını maliyetine kadar düşürdük. Ülkemizde besicilik çok önemli süt üretiminin devam etmesi gerekiyor bizde üzerimize düşeni yapmak elimizde bulunan ürünlerin fiyatları düşürüme kararı aldık. Yem fiyatları ciddi derecede artmış durumda. Özellikle süt üreticileri bu fiyatlar karşısında zorlanmaya başlamıştı. Çiftçimize destek olmak adına böyle bir karar aldık. 1 ay boyunca bu indirimli fiyatlarımız devam edecek. Tüm besici kardeşlerimiz gelip bizden yem alabilirler derdimiz üreten çiftçimiz yanında olmak. Az da olsa çiftçiye üreticiye destek olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum