Konyalı çiftçilerden ekonomik kriz eylemi! Boykot başladı

Konyalı çiftçilerden ekonomik kriz eylemi! Boykot başladı

Türkiye genelinde yaşanan ekonomik kriz en çok çiftçiyi vurdu. Konyalı çiftçiler ekonomik krizden etkilendi. Boykota başlayan çiftçiler tarladan mahsul toplamayacak.

Küresel ekonomik krizin en çok etkilediği Türkiye'de kriz derinleşiyor. Her gün onlarca ürüne yeni zamlar yansıtılıyor. Bu süreçte en çok etkilenen ise çiftçiler oldu. Girdi maliyetlerindeki artışa rağmen emeklerinin karşılığını alamadıklarını dile getiren Konyalı çiftçiler boykot kararı aldı. Türkiye'nin sanayilik domates üretiminde lider konumu olan Ereğli'de işler iyiye gitmiyor.

domatis.webp

Zahmetle üretilen domatesin alım fiyatı bir anda düştü. Durum böyle olunca Ereğli çiftçisi emeğinin karşılığını alamadı. Bu duruma tepki gösteren çiftçiler boykot kararı aldı.

KONYALI DOMATES ÜRETİCİLERİ BOYKOT KARARI ALDI

Konyalı domates üreticileri Cuma gününden itibaren domates toplamama kararı aldı. Tarlada toplanmayı bekleyen tonlarca domatese ne olacağı bilinmiyor. Domates alımı yapan sanayi kuruluşları fiyatı düşürünce bölge üreticisinin tepkisini çekti.

konya-eylem.jpeg

Ereğli Bereket Tarım İşletmesi'nin sahibi İbrahim İlaslan, firmaların domates alım fiyatını aşağıya çektiğini, bu nedenle üreticilerin mağdur olacağını belirtti. Bölgede üretim yapan firmalara boykot çağrısında bulunan İlaslan, bu şekilde tepkilerini göstereceklerini dile getirdi.

konya-eylem.jpg

Üreticilerin büyük bölümünün bu çağrıya olumlu cevap verdiği, Cuma gününden itibaren Ereğli'de tarladan domates toplanmayacağı bildirildi.

Söz konusu boykot kararının ardından domates fiyatlarının yükseltilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum