Konyalı başkan duyurdu! Bundan sonra uçarken namaz kılabilirsiniz

Konyalı başkan duyurdu! Bundan sonra uçarken namaz kılabilirsiniz

Türkiye'de seyahat esnasında namaz kılınması hep gündem oluyor. Özellikle otobüslerde namaz kılmak isteyen vatandaş ile otobüs şoförleri arasında gerilim yaşanabiliyor. Son olarak uçarken namaz kılma seçeneği onaylandı.

Türkiye'de namazını aksatmak istemeyen vatandaşlar seyahat sırasında vakit geçmeden namaz kılmak istiyor. Zaman zaman haberlere ise tatsız olaylar yansıyor. Bazı otobüs şoförleri ve bazı muavinler namaz kılmak isteyen yolculara zorluk çıkartıyor.

otobus-namaz-2.jpg

Bazen hakaret boyutuna ulaşan tartışmalar kayıtlara geçiyor. Yolcular ise seyahatlerin namaz vakitlerine göre planlanması gerektiğini düşünüyor. Son olarak Konyalı başkan uçarken bile namaz kılınabileceğini duyurdu.

ucak.jpg

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Konyalı olmasıyla dikkat çekiyor. Bolat, bundan sonra uçaklardaki kokpitte namaz kılınabileceğinin müjdesini verdi. Söz konusu düzenleme 24 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde uygulamaya koyuldu.

THY uçuş operasyon yönergesinde yer alan C maddesinde şu ifadelere yer verildi:

"Türk Hava Yolları, uçuş sırasında uçuş mürettebatının zihinsel fiziksel sağlığına önem vermektedir. Bu nedenle, uçuş ekibi üyelerinin uçuşun kritik olmayan aşamalarında esneme ve hafif egzersizler için kısa molalar vermesine veya kokpitte dua etme, inancının gereğini yerine getirmesine izin vermektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum