Konyalı başkan asgari ücretin memnun etmediğini açıkladı

Konyalı başkan asgari ücretin memnun etmediğini açıkladı

2023 yılı asgari ücret 8 bin 500 lira olarak açıklandı. Türk-İş Konya İl Temsilcisi Abdulkadir Tamak, “Bizim talebimiz 9 bin liraydı. Önerdiğimiz rakam olmadığı için toplantıya katılmadık” dedi

2023 yılı asgari ücret 8 bin 500 lira olarak açıklandı. Türk-İş Konya İl Temsilcisi Abdulkadir Tamak, “Bizim talebimiz 9 bin liraydı. Önerdiğimiz rakam olmadığı için toplantıya katılmadık” dedi.

Kamuoyunun günlerdir beklediği asgari ücret miktarı belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından düzenlediği toplantıda 2023 yılı asgari ücretini 8 bin 500 lira olarak açıkladı. İşçi sendikaları ise 8 bin 500 TL’lik asgari ücretin beklentileri karşılamadığına dikkat çekti.

adsiz-003.jpg

TÜRK-İŞ’TEN ASGARİ ÜCRET ELEŞTİRİSİ

Türk-İş Konya İl Temsilcisi Abdulkadir Tamak, Asgari ücretin 9 bin lira olmasını istediklerini belirterek, taleplerinin karşılanmadığı için toplantıya katılmadıklarını dile getirdi. Tamak, “Bizim taleplerimiz 9 bin liraydı. Dolayısıyla o verilmediği için biz zaten toplantıya katılmadık. Neticede karara da katılmadık. Biz asgari ücreti yetersiz görüyoruz. Dolayısıyla biz kabul etmiyoruz bu miktarı. Dolayısıyla biz işçi kesimi olarak karara katılmadık ve tabii ki yeterli olmadığı düşünüyoruz. Biz de öyle bir macera peşinde değiliz. Biz 9 bin lira olmasını istedik. Ama kabul etmediler. Kabul etmeyince de biz toplantıya katılmadık. Dolayısıyla kendimiz 9 bin liranın aşağısında olursa biz katılmıyoruz dedik ve katılmadık davet edildik ama biz katılmadık zaten komisyonun içindeyiz. Şimdi şöyle bir şey var. Burada milletin anlaması gereken baştan beri söylüyoruz. Burada 15 kişilik komisyon var. Bu 15 kişilik komisyonla 5 kişi işverenlerden, 5 kişi hükümetten, 5 kişi de Türkiye'nin en büyük işçi sendikası Türk-İş’ten komisyonda bulunuyor. Toplamda 15 kişiden oluşuyor. Neticede 10 kişi bu kararı onayladığı zaman karar geçerli oluyor. Bizler istediğimiz rakamı onaylatamadığımız için toplantıya da katılmadık, komisyonda imza da atmadık” şeklinde konuştu.

Başkan Tamak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Asgari ücretlinin memnun olduğunu zannetmiyorum. Bakın şimdi geçen yıl bu zamanlarda bize sorduğunuzda ben asgari ücretin 4 bin lira olur dediğimde sevindiler. 4 bin 250 lira oldu. Evet, asgari ücretle çalışanlar çok güzelmiş dedi. Yetersiz olduğunu o zaman da ifade etmiştik. Ama şimdi bu asgari ücret açıklandı. Şimdi bunu asgari ücretle çalışan bir işçi. Nasıl geçineceğini hesap etmediğini biliyorum. Ev kirası, elektrik, su gibi birçok alanda zam geldiğinde ne demek olduğunu göreceksiniz. Yetersiz olduğunu bir kez daha söylüyoruz. Ara zamdan bahsettiler, umarım o zaman istediklerimizden daha iyisini yaparlar.”

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum