'Konyalı AK Parti'ye desteğini azaltmaz'

'Konyalı AK Parti'ye desteğini azaltmaz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, “İnşallah 6'lı masa insanların aklıyla dalga geçmeyi bırakır. Bunlar, kaoslu ve güçsüz Türkiye istiyor” dedi  

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek, Ahmet Sorgun, Orhan Erdem, Ziya Altunyaldız, Selman Özboyacı, gazetecilerle buluştu. Vekillere Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. AK Parti Konya İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda, iktidar partisi Konya'da seçim startını verdi. 

6’LI MASAYA ELEŞTİRİLER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta, Cumhur İttifakının adayının belli olduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde aday olacağını söyledi. “Karşımızda bir 6'lı masa var. Halâ adaylarını belirleyemediler. O masadaki herkes, kendisinin Cumhurbaşkanı adayı olacağı beklentisi içinde” diyen Usta, “Bir tartışma var aslında. 'Başkanlık sistemini değiştireceğiz, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçeceğiz' diyorlardı. Şimdi gündemi değiştirdiler 'Başkanlık sistemiyle yola devam edeceğiz' diyorlar. Bırakın ülkeyi, bunlar 6'lı masayı dahi yönetemiyorlar. Başa geldiklerinde kavgadan başka hiçbir şeyin olmayacağı, birinin imzaladığını, birinin imzalamayacağı, hiçbir işin yürütülemediği, hiçbir kararın alınamadığı, meclisin kilitlendiği bir kaos Türkiye’si ile baş başa bırakmak istiyorlar. Bunu planlıyorlar. Başarılı ve güçlü bir Türkiye değil, kaos içinde, güçsüz bir Türkiye planlanıyor. Umarım akılları başlarına gelir. İnsanların aklıyla dalga geçmeyi bırakırlar. Bir aday da çıkarırlar. Vatandaşımız, güçsüz ve kaoz içinde bir Türkiye'ye izin vermez, buna müsaade etmez. Ahmet Davutoğlu’nun Konya üzerinden polemiğe girmesini de doğru bulmuyoruz. Keşke Hoca olarak kalsaydı. Acaba CHP’den mi aday olsak ve benzeri birçok konu... Yer arayışları, liste çabası Konyalının gözünden kaçmaz

Konyalının AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanımıza olan desteğinin azalmayacağına canı gönülden inanıyoruz” şeklinde konuştu. 

ULAŞIM YATIRIMLARININ KADERİ ÇARŞAMBA BELLİ OLACAK

AK Parti Konya Milletvekili ve Meclis Ulaştırma Komisyon Başkanı Tahir Akyürek ise Konya Metrosu ve Banliyo Hattı Projeleri ilgili sürecin devam ettiğini söyledi. Tahir Akyürek, Metro projesinin Konya için hayati bir proje olduğunu dile getiren Akyürek, şunları söyledi: “Kredili yapılan ihalelerde finansman projesi baştan çözülmüş oluyor. Kredi garantilenmiş oluyor. Finansman sorunun çözülmesi projeyi hızlandırıyor. Kredi Çin hükümeti tarafından garanti edilmişti. Uluslararası boyuttaki gelişmeler kredi işleminin tamamlanmasını geciktirdi. O yüzden ihalesi yapılan rakamı, istasyonu belli olan Konya için hayati bir proje olan Metro Projesi gecikti. Ve hala tam olarak başlayamamış oldu. Bu işin sonuçlanması için hükümet düzeyinde genel başkan yardımcımızın da teşebbüsleri devam ediyor. Banliyo Hattı da aynı projenin içerisinde devam ediyordu. Hem Konya Metrosu hem Banliyo hem diğer raylı sistemlerin entegrasyonu birlikte çözülecek ve Konya’nın 20 yıllık ulaşım sorununa neşter vurulmuş olacaktı. Önemli olan bir çalışmaydı. Konu ile ilgili en önemli gelişme şu. Çarşamba günü saat 10.00’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı bir protokol yapacak. Metro ve Banliyo ile ilgili çalışmalar çok önceden yapılmıştı. Müsait olan arkadaşlar da bu toplantıya katılacak ve en son durumu değerlendireceğiz.”

KONYA HER ZAMANKİ DESTEĞİNİ VERECEK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hizmetlerinin aralıksız bir şekilde devam ettiğini dile getirdi. Konya'nın birlik ve beraberlik şehri olduğuna vurgu yapan Altay, “Konya, birlikte çalışma alışkanlığının en yüksek olduğu şehir. Aynı azim ve kararlılıkla 2023 seçimlerinde Konya'yı yine en önde gelen illerden birisi yapmak için çabalayacağız. Konyalı kardeşlerimizin bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Cumhurbaşkanımıza ve partimize büyük destek vereceklerine inanıyoruz. İnşallah güzel bir seçim süreci geçecek ve Konya her zaman olduğu gibi Cumhurbaşkanımıza en yüksek desteği verecektir. İnancımız tam” dedi. 

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise şunları söyledi: “2023 yılı seçim yılı. Tartışılan konular belli. Türkiye, güçlü şekilde yoluna devam ediyor. İçte ve dışta bundan rahatsız olanlar var. Türkiye'nin bu yürüyüşü 100. yılda da 2023 seçimleriyle taçlanacak.” 

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum