'Konya’dayız huzurdayız'

'Konya’dayız huzurdayız'

Kanal 42 Televizyonu'nda yayınlanan “Gündem Özel” programına konuk olan Vali Muammer Erol, “Konya'nın insanlarına kattığı erdemleri vardır. Yaşayan halkı arasında ayrımcılık yok. Bizim sloganımız 'Konya’dayız huzurdayız'” dedi

Konya Valisi Muammer Erol, Kanal 42 Televizyonu Genel Müdürü Ahmet Turan’ın sunduğu “Gündem Özel” programına konuk oldu. Vali Erol Televizyon binasına gelişinde Kanal 42 Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yalçın ve Yönetim kurulu üyesi Muammer Motorcu, Genel Yayın Müdürü Mehmet Küçükgünay, Program Müdürü Adnan Özkafa tarafından karşılandı. Kısa bir sohbetin ardından yayına geçen Erol, 2015 yılında ulaşım ve sağlık yatırımlarına ağırlık verileceğini söyledi. Programda “Konya’dayız, huzurdayız” sözleriyle Konya’nın bir huzur beldesi olduğu mesajını veren Erol, “Hem tarih, hem de medeniyet şehri olan Konya’nın Selçuklu gibi Cihanşümul bir idarenin payitahtlığını yapmasından dolayı da insanlarına kattığı erdemleri vardır. Böyle şehirlerin kökü, ruhu ve gelenekleri huzura katkı verir” dedi.

KONYALI GARİPLERİN YANINDA

Dünyanın neresinde olursa olsun diline ve dinine bakmadan garip ve gurebadan Konyalı'nın haberdar olduğuna ve elini oraya uzattığına dikkat çeken Erol, konuşmasına şöyle devam etti: “Konyalının hayır ve hak çıtası İstanbul’un üzerindedir. Konya'ya gelen Suriyeli sayısı 33 bini, toplam yabancı sayısı ise 40 bini geçmiştir. Konyalı bu kardeşlerini muhacir olarak görmektedir.” Vali Muammer Erol, program sunucusu Ahmet Turan’ın “Konya’da Vali olmak bir ayrıcalık mı?” sorusuna “Evet. Konya, Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun da söylediği gibi kökü olan, ruhu olan bir şehirdir. Gelenekleri vardır. İnsanlarında hamiyetperverlik vardır. Açın halinden haberdar olmak vardır. Selçuklu gibi cihanşümul bir idarenin payitahtlığını yapmasından dolayı da insanlarına kattığı erdemleri vardır. Yaşayan halkı arasında ayrımcılık yok. Valilik olarak bizim sloganımız 'Konya’dayız huzurdayız' şeklinde. Bunun manası hem hazreti pirin huzurunda olmak. Hem huzurdayız esenlikteyiz demek. Hem de her şeyin en gizlisini bilenin huzurundayız demektir” şeklinde cevap verdi.

TEKNİK ÜNİVERSİTE KONYA'YA İHTİYAÇ

Kamu yatırımları konusunda da konuşan Vali Erol, sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikle şunu belirteyim. Konya'ya Teknik Üniversite ihtiyaç. Bunun için arsanın yerini belirledik. İş adamlarımızın da desteği ile Teknik Üniversitenin Konya’ ya kazandırılmasının sağlanacağına inanıyorum. 2015 yılında ulaşım ve sağlık yatırımlarına ağırlık verilecek. Çevre yolunun kuzey kısmını oluşturan Ankara-Aksaray-Ereğli yolunu İstanbul yoluna bağlayan bölümün Kaşınhanı-İsmil arasındaki 22 kilometrelik etabı bu yılın sonunda tamamlanacak. Diğer bölümle ilgili de kamulaştırma çalışmaları dahil hepsi yapılmaktadır. Yatırım talimatı veren Başbakanımıza ve Ulaştırma Bakanımıza teşekkür ediyorum. Numune Hastanesi ihalesi yeniden yapıldı. Şehir hastanesi için de yar tahsisi tamamlandı. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi tamamlandı. İlçelerdeki sağlık yatırımları da önemli mesafe aldı.” Program sonunda, Vali Erol, Denizli’ye tayin olan Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ile birlikte Kanal 42 Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yalçın ve Kanal 42 idarecileri ile gecenin geç saatlerine kadar sohbet etti.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.