Konya'dan Mersin'e yeni yol müjdesi! 31 Ekim'e dikkat

Konya'dan Mersin'e yeni yol müjdesi! 31 Ekim'e dikkat

'Seydişehir-Bozkır devlet yolu' projesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Projenin geriye kalan kısmının bitirilmesi için 31 Ekim'de ihale çıkılacak. Böylece Konya'dan Mersin'e yeni bağlantı yolu yapılmış olacak.

Toplamda 46,5 kilometreden oluşan, ilk etapta 16 kilometre uzunluğundaki bölümü tamamlanarak 2020 yılında hizmete açılan 'Seydişehir-Bozkır devlet yolu' projesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Projenin geriye kalan kısmının bitirilmesi için 31 Ekim'de ihale çıkılacak. Bu proje, bölge halkı tarafından sürekli gündeme getirilen bir projeydi. Projenin ihaleye çıkmasında önemli görevler üstlenen AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Merhaba Gazetesi'ne konuştu.

92412558-3055772651111306-1960113547933384704-n.jpg

VATANDAŞA VERİLEN SÖZ TUTULDU

Altunyaldız, “‘Şükürler olsun ki vatandaşlarımızın talebini bir kez daha gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen genel seçim sürecinde vatandaşlarımızla bir araya geldiğimizde sözünü verdiğimiz ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu ile birlikte yoğun bir çaba sarf ettiğimiz Seydişehir-Bozkır Devlet Yolu Projesi Kamu İhale Bülteni’nde yayımlandı ve inşallah 31 Ekim 2024’te ihalesi gerçekleştirilecek” dedi.

ziya-altunyaldiz.jpg

LOJİSTİK MERKEZLERİNE ULAŞIM KOLAYLAŞACAK

Seydişehir-Bozkır Devlet Yolu Projesinin hem Konya ekonomisine hem de şehrin sosyal gelişimine önemli katkılar sağlayacağının altını çizen Altunyaldız, “İnşallah bu projemizi hayata geçirdiğimizde ilçelerimiz arasındaki ulaşımı daha hızlı ve güvenli hale getirmekle kalmayacağız; aynı zamanda tarım ve sanayi ürünlerinin lojistik merkezlerine erişimini de kolaylaştıracağız” vurgusu yaptı.

1476072-814064148635328-7734675372045451606-n.jpg

KONYA'DAN MERSİN'E BAĞLANTI SAĞLANACAK

AK Parti Konya Milletvekili Altunyaldız, ayrıca şunları kaydetti: “Bu proje, bölgesel kalkınma hedeflerimize ulaşmakta çok önemli bir merhale. Bu projenin hayata geçirilmesinde gösterdiği irade vesilesiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na hassaten teşekkür ediyorum. Konya’mızda yürüttüğümüz projelerle hem şehrimizin üretim üssü kimliğini pekiştiriyor hem de Mersin’e bağlantı sağlayarak deniz yoluyla küresel pazarlara erişim sağlamayı hedefliyoruz. Seydişehir-Bozkır Devlet Yolu’nun ikinci aşamasında sundukları katkılardan ötürü Karayolları Genel Müdürümüz Ahmet Gülşen’e ve Karayolları 3. Bölge Müdürümüze teşekkür ediyor, projemizin Konya’mız için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” 2. etabının yapımı için 31 Ekim'de ihalesi gerçekleştirilecek olan bu yol, Konya-Seydişehir-Yalıhüyük-Ahırlı-Bozkır-Güneysınır-Karaman ve Mersin bağlantısını sağlayacak. Üzerinde onlarca köy yolu bağlantısı da bulunuyor.

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum