Konyadan İsrailliler toprak aldı mı?

Konyadan İsrailliler toprak aldı mı?

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktarın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde yabancı uyruklu kişilere yapılan taşınmaz satışlarını gündeme getird

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Çevre ve Şehircilik  Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde yabancı uyruklu kişilere yapılan taşınmaz satışlarını gündeme getirdi.
Yabancı kişilere en fazla taşınmaz satışının Konya’da yapıldığını ifade eden Kart, “Konya ilinde 2002-2011 tarihleri arasında yapılan taşınmaz satışlarının toplam tutarının 6 milyon 205 bin 611 metrekare olduğu görülmektedir. Konya’dan sonra  sırasıyla;  Antalya, Muğla, Aydın, Kırşehir, İzmir, İstanbul, Hatay, Mardin, Batman illerinin geldiği görülmektedir. Bu tablo içinde Konya ilinin durumunun özel ve kayda değer olduğu görülmektedir. Esasen, Konya ilinde yabancı uyruklu kişi ve firmaların almış oldukları taşınmaz miktarının daha da yüksek olduğuna dair bilgiler söz konusudur. İsrail orijinli firmaların danışıklı yollarla Türk uyruklu kişiler ya da firmalar aracılığıyla taşınmaz aldıklarına dair bilgiler basına yansımış durumdadır” dedi.
Kart şu soruların cevaplanmasını istedi: “Konya İli’nde satışı gerçekleştirilen 6 milyon 205 bin 611 metrekare yüzölçümündeki bu taşınmazların niteliği nedir? Arsa olanlar ile tarla vasfında olanların miktarı nedir? Tarla, bahçe ya da çiftlik vasfında olan taşınmazlardan , yüzölçümü büyüklüğüne göre ilk 100 taşınmazı satın alanlar kimlerdir? Taşınmaz satışlarında “danışıklı ilişkileri ve satışları” sorgulamak ve denetlemek amacıyla ne tür yöntemler uygulanmaktadır. Başka bir ifadeyle, bu yönde gerekli inceleme ve tahkikatlar yapılmakta mıdır? Bu taşınmazlar hangi amaçlarla kullanılmaktadır?”
HABER MERKEZİ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.