Konya’dan   İhracat rekoru

Konya’dan İhracat rekoru

Mayıs ayında Konya ihracatta tarihi bir rekora imza attı. Mayıs’ta ihracatını yüzde 22,3 artıran Konya 332,29 milyon dolar dış satım yaptı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Mayıs ayı ihracat verilerini açıkladı. İhracat rakamlarını değerlendiren Konya Ticaret Odası Başkanı (KTO) Selçuk Öztürk, “Türkiye’nin yüzde 11.4 artışla 24.1 milyar dolar ihracat yaptığı Mayıs ayında Konya yüzde 22,3 artışla 332 milyon 291 bin dolar ihracata ulaştı. Konya’nın 2024 yılı Ocak - Mayıs dönemi ihracatı da yüzde 8,8 artışla 1 milyar 427 milyon dolar oldu. Konya, Mayıs ayında tarihinin en yüksek aylık ihracat rakamına ulaştı. Mayıs ayında Türkiye ihracatından yüzde 1,60 pay alan Konya en çok ihracat yapan 10. şehir oldu” dedi.

Öztürk, şu görüşleri dile getirdi: “Şehrimizin bu başarısı memnuniyet vericidir.Üstün gayretleriyle tarihi rekora imza atan firmalarımız ile gurur duyuyoruz. Emeği geçen tüccar, sanayici, ihracatçı ve çalışanlarımızı kutluyorum. Firmalarımızla işbirliği içinde çalışarak ülkemiz ihracat hedeflerine katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.