Konya'dan diğer şehirlere seyahat edecek olanlar bilet fiyatına isyan ediyor

Konya'dan diğer şehirlere seyahat edecek olanlar bilet fiyatına isyan ediyor

Ramazan Bayramına 1 hafta kala memleketlerine ve tatil merkezine gitmek isteyenleri bilet telaşı sardı. Otobüs ve uçak sefer fiyatlarının yüksek olması vatandaşı, Yüksek Hızlı Tren’e (YHT) yönlendirdi.

Ramazan Bayramını fırsat bilen vatandaşlar tatil ya da memleket ziyareti halanları yapmaya başladı.

YHT biletleri satışa çıkar çıkmaz tükendi. Online satışlarda da YHT aşırı bir ilgi gördü. YHT bileti bulamayan vatandaşlar ise otobüslere yöneldi. Pahalı olmasına rağmen otobüs ve uçak biletlerine de talep var. Konya-İstanbul hızlı treni 430, Konya Ankara hızlı tren ise 130 liradan satılıyor. Otobüs biletleri Konya İstanbul arası 330 liradan satışa sunulurken rekor gene uçak fiyatlarında yaşandı. İstanbul Konya arası uçak seferi 860 liradan satılıyor.

RAMAZAN İÇİN EK SEFER TALEBİ

Ramazan Bayramı tatili ile şehirde YHT Garı'nda Konya-İstanbul, Konya-Eskişehir, Konya-Ankara seferlerinde doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı. Bayram tatili için memleketlerine ve tatil merkezlerine gitmek isteyenler, garda yoğunluk oluşturuyor. Bayram süresince yaşanacak yoğunluk nedeniyle vatandaşlar YHT yetkililerinden hızlı tren için seferlerin aratılmasını bekliyor. Ay sonuna kadar yapılacak Konya-İstanbul seferlerinin biletleri satışa çıktıktan kısa süre sonra tükenirken, Konya-Eskişehir, Konya-Ankara seferleri için online bilet satış sisteminden yer bulunamıyor.

4-1.jpg

ONLİNE BİLETE İLGİ YOĞUN

YHT Garı'nda Konya-İstanbul, Konya-Eskişehir, Konya-Ankara seferlerinde doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı. Bayram tatili için memleketlerine ve tatil merkezlerine gitmek isteyenler, garda yoğunluk oluşturdu. Seferlerin biletleri satışa çıktıktan kısa süre sonra tükenirken, Konya-Eskişehir, Konya-Ankara seferleri için de biletlerin tamamına yakını satıldı. Online bilet satışları da patladı. Yaşanan yoğunluğun, önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor.

OTOBÜS BİLET SATIŞLARI HIZLANDI

YHT bileti bulamayan vatandaşlar, tercihini otobüsten yana kullanıyor. Otogar ‘da ve internet ortamında bilet satışı, bayrama 1 hafta kala arttı. Önümüzdeki hafta içi otobüs bilet satışlarının daha da artması bekleniyor. Konya-İstanbul arası sefer ücreti 420 liradan başlıyor. Konya-Ankara sefer ücreti 130 lira. Konya-İzmir arası sefer ücreti ise 330 liradan başlıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine seyahat edecek vatandaşların öncelikli tercihi ise genelde otobüs oluyor.

UÇAK İLE SEYAHAT LÜKS OLDU

Uçakla seyahat etmek artık hayal oldu hızlı ve konforlu yolculuğun adresi olan uçakla seyahat etmek artık lüks oldu. Bayramı tatil için fırsat bilen vatandaşlar hızlı tren ve otobüs bileti bulunmayan vatandaşlar çareyi uçak bileti fiyatı almakta buldu. Ancak Konya – İstanbul uçak bilet fiyatı 850 liradan satılıyor. Fiyatların pahalı olması Uçak bileti temini noktasında Konya'da bir sıkıntı yaşanmıyor. Uçak biletine talebin azalması, sadece belli kesimin uçakla seyahat edebilmesi, koltukları boş bıraktı.

Seyahat edecek vatandaşlara korsan taşımacılığa karşı uyarılarda da bulunan uzmanlar, böyle yoğun zamanlarda korsan taşımacılığın ortaya çıktığını ifade etti. Vatandaşlara uyarılarda bulunan uzmanlar “Bu yolculuklarda hiçbir can güvenliği, hiçbir sigorta güvenliği yok. Vatandaşlar mutlaka tescilli firmalarla seyahat etmeleri gerekir” diye konuştular.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum