Konya'dan diğer şehirlere seyahat cep yakıyor!

Konya'dan diğer şehirlere seyahat cep yakıyor!

Akaryakıta gelen zamlarla birlikte şehirlerarası ulaşım araçlarının fiyatları da artmaya başladı. Son zamlar ile birlikte hızlı tren bilet fiyatlarına yüzde 120 oranında zam yapıldı. Konya-İstanbul otobüsle 420 lira

Akaryakıta gelen zamlarla birlikte şehirlerarası ulaşım araçlarının fiyatları da artmaya başladı. Son zamlar ile birlikte hızlı tren bilet fiyatlarına yüzde 120 oranında zam yapıldı. Konya-İstanbul otobüsle 420 lira

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışlardan sonra şehirlerarası otobüs ve tren ücretleri yüksek oranda arttı. Vatandaşların en çok kullanıldığı uçak, otobüs ve hızlı tren biletlerin fiyatlarını Merhaba okurları için karşılatırdık. 

Konya’dan 1 hafta sonra İstanbul’a uçak ile yolculuk yapmak isteyen birinin uçak biletine ödeyeceği fiyat 750 lira. Aynı yolculuğun otobüs fiyatı 420 TL, hızlı tren bilet ücreti ise 260 lira.

17-1.jpg

HIZLI TREN FİYATLARI 1 YILDA 5 KEZ ZAMLANDI 

2022 yılı içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından Yüksek Hızlı Tren biletlerine ocak ayında yüzde 20, mart ayında yüzde 10, Nisan ayında yüzde 15 ve son olarak haziran ayında ise yüzde 30 oranında zam yapıldı. Haziran ayında yapılan zamla birlikte 2022 yılı içerisinde Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet fiyatları beşinci kez zamlanmış oldu.

Tüm bu artışlara göre 11 ayda Konya Ankara arası hızlı tren bilet fiyatı yüzde 111 zamlanırken İstanbul Konya arası yüzde 120 pahalandı. Son 9 aydaki zam oranı yüzde 155'e ulaştı. Yapılan zam ile birlikte Konya-İstanbul arası bilet fiyatı 260 liraya, Eskişehir-Konya arası bilet fiyatı 109 liradan 120 liraya, Eskişehir-Ankara arası bilet fiyatı 84 liradan 95 liraya, Eskişehir-İstanbul (Söğütlüçeşme) arası bilet fiyatı da 127 liradan 140 liraya çıktı.  

Vatandaşların en çok tercih ettiği toplu taşıma araçlarının başında gelen hızlı tren bilet fiyatlarında yaşanan bu artışlar vatandaşları zorluyor.  

OTOBÜS BİLETLERİ DE CEP YAKIYOR 

Vatandaşların şehirlerarası yolculukta en çok tercih ettiği taşıtlar arsında gelen otobüslerin bilet fiyatları ise pandemiden bu yana zamlarla tercih edilmez hale geldi. Bugün Ankara- Konya arası otobüs bilet fiyatı 130 TL. Fiyatlarda yaşanan artışlar sonrası Karaman Konya arası otobüs bilet fiyatı ise 80 ila 90 TL arası değişiyor. 

Konya – Ankara YHT bilet fiyatı 95 TL.

Konya – İstanbul YHT bilet fiyatı 260 TL

Konya – İstanbul otobüs bilet fiyatı 420 TL

SAİT ÇELİK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum