Konya'daki yeni caddenin refüjüne 130 bin ağaç ve bitki dikildi

Konya'daki yeni caddenin refüjüne 130 bin ağaç ve bitki dikildi

Konya şehir trafiğinin yoğunluğunu azaltmak maksadıyla yeni bir cadde hayata geçirilmişti. Caddede orta refüjünde çalı bitkileri ile birlikte 130 bin ağaçlandırma elemanı kullanıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Abdülhamid Han Caddesi, Akyokuş Kasrı ve Konya Millet Bahçesi’ni tanıttı. Altay, “Konya’nın çehresinin güzelleşmesi şehrimize yakışan eserler yapıyoruz” dedi. 

3-2-1.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Konya Basını ile birlikte Abdülhamid Han Caddesi, Akyokuş Kasrı ve Konya Millet Bahçesi’ne yatırım inceleme programı gerçekleştirildi. Programda basın mensuplarına bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya’mız için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz vatandaşlarımızı daha güzel bir Konya sunabilmek adına yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

ÇALI BİTKİLERİ İLE BİRLİKTE 130 BİN AĞAÇLANDIRMA ELEMANI KULLANILDI

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Abdülhamit Han Caddesi üzerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Burası Beyhekim Caddesi ile Meram Tıp Fakültesi hastanesini birbirine bağlayan 14 buçuk kilometre uzunluğunda 3 şerit gidiş 3 şerit geliş olmak üzere yeni arter. Sultan Abdülhamit Caddesi şehrimizin trafiğinde önemli bir nokta oldu.  Bu caddenin en önemli özellikleri birincisi tek seferde yapılan en büyük caddelerden olması. İkincisi şehir içinde 3 şeritli bir cadde olması son olarak ise orta refüjünde çalı bitkileri ile birlikte 130 bin ağaçlandırma elemanının kullanıldığı bir caddeden bahsediyoruz. Metropol şehirlerin en önemli sorunlarından birisi trafik sorunu. Vatandaşlar sabah ve akşam bir yerden bir yere giderken ciddi trafik sorunları ile karşılaşıyorlar. Şehrimizde de özellikle Meram bölgesinden Selçukluya doğru sabah ve akşam saatlerinde bir trafik sorunu var. İstanbul çevre yolunu rahatlatmak adına bu caddeyi tamamladık. Yeni açtığımız cadde vatandaşlarımız tarafından yoğun kullanılan bir cadde haline geldi. Yaptığımız denemeler neticesinde bu 14 kilometrelik yolu 10 dakikalık bir mesafede kat edebiliyoruz” diye konuştu.

3-3-1.jpg

AKYOKUŞ KASRI ŞEHRİN YENİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Akyokuş Kasrı inşaat alanında incelemelerde bulunan ve basın mensuplarına bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,  Bugün ikinci durağımız Akyokuş Kasrı. Konya'ya gelen birçok misafirimizi getirdiğimiz ve son dönemde Konya mutfağıyla marka olmuş bir alanda bulunuyoruz. Burada iki önemli işimiz var. Birincisi Akyokuş Kasrı inşaatı. Toplam 12 bin metrekare kapalı alanla hem Konya mutfağının nadide ürünlerinin ikram edildiği, restoran hizmeti sunuyoruz. Ayrıca Kafen markasıyla hizmet yürüttüğümüz eski alanımızın bulunduğu yerde de bir kafeterya işletmesinin olduğu bir tesis inşa ediliyor. Burası Konya'nın en hâkim alanı. Mimarisiyle de adeta bir Kasrı andıran, bu proje tamamlandığında Konya'nın silüetine önemli bir katkı sağlamayı hedefliyoruz.

3-1-2.jpg

İnşallah nisan sonunda burayı tamamlayarak özellikle bahar aylarıyla birlikte vatandaşımızın hizmetine sunmayı arzu ediyoruz. Böylece Akyokuş tekrar Konyalıların sıklıkla geldiği bir mekân haline dönüşecek. Konya'nın gastronomisini tanıtmak için önemli çabalar sarf ediyoruz. Bunun için yeni restoranlar açıyoruz. Bir taraftan da Buradaki mevcut işletmemizi Konya'ya yakışır bir hale getiriyoruz. Toplantıların yapılabileceği geniş mekanlarla vatandaşımıza hizmet edebileceğimiz çocuk oyun alanlarıyla, otoparklarıyla bir kompleks inşa ediliyor. İkinci imalatımız Akyokuş palyalarının düzenlenmesi. Buradaki istinat duvarı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaklaşık 20 bin metrekare yürüyüş yolu, 2 bin metrekare kapalı alandan oluşan bir şelalenin de olduğu bir binayı ve tesisleri de inşallah 2023 yılı sonunda tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine açmayı planlıyoruz. Böylece gelen insanlarımız burada hem Konya'nın gastronomisinin en güzel lezzetlerini tadarken bir taraftan da o Konya'nın eşsiz manzarasıyla birlikte çaylarını yudumlama imkanına kavuşmuş olacaklar. Böylece Akyokuş Konya'nın en önemli cazibe merkezlerinden birisi haline gelecek. Yapmış olduğumuz tüm işlerde mimari bir eser ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. İnsanların geldiklerinde Selçuklu, Osmanlı mimarisine ait önemli izleri bulabilecekleri binalar inşa ediyoruz. Akyokuş Kasrı da bu manada şehrimizin silüetine etki eden önemli eserlerden birisi olacak” diye konuştu.

basin-gezisi-15.jpg

RANTA DEĞİL MİLLETİN HİZMETİNE SUNULDU 

Basın gezisinin son durağında Millet Bahçesi’ni tanıtan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Burası bildiğiniz gibi eski stadyum alanı. Stadyumun yeni yerine taşınması, buradaki spor tesislerinin yenilerinin yapılmasıyla birlikte bu alanın Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkemize kazandırdığı yeni bir olgu olan millet bahçesine dönüştürülmesiyle ilgili süreç başlamıştı. Arsası Büyükşehir Belediyemiz tarafından TOKİ'ye devredildi ve TOKİ tarafından bu güzel tesisler inşa edildi. Burası şu anda Konya'nın en yoğun kullanılan park alanlarından birisi oldu. İçerisinde Millet Kütüphanesinin bulunduğu bir restoran, kafeterya yürüyüş yollarının, spor alanlarının bulunduğu şehrin kalbinde 108 bin metrekarelik yeni bir yeşil alan kazandırmış olduk. Aslında burası belki milyarlarca lira edecek değere sahip bir arazi ama vatandaşımızın kullanımına açarak özellikle gençlerimiz ve çocuklarımız için yeni bir cazibe alanına dönüştü. Burada aynı anda Konya Ulu Cami'nin inşaatı da hızla devam ediyor. İnşallah Şubat sonu itibariyle betonarmeyi tamamlamayı ve kubbenin betonunda dökmeyi planlıyoruz. Böylece tam bir kompleks olarak şehrimize hizmet verecek. Özellikle Konyalıların suyla buluştuğu, göl etrafında oturabildikleri su köşklerinde su sesini sesini dinleyebildikleri Konya mutfağının en güzel lezzetlerinin olduğu pastanemizle restoranımızda yemek yiyebilecekler. Ayrıca gençlerimizin yoğun ilgisinin bulunduğu millet kütüphanemizde Konya'nın yeni bir cazibe merkezinde bulunuyoruz” ifadelerine yer verdi

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum