Konya'daki vaka sayıları açıklanmalıydı! Endişelerimizde haklı çıktık!

Konya'daki vaka sayıları açıklanmalıydı! Endişelerimizde haklı çıktık!

Karaca, “1 Haziran normalleşme kararlarının etkilerini bugün görüyoruz. Ne yazık ki endişelerimizde haklı çıktık. Başarılı bir süreç yönetiliyordu. Bazı hastanelerde kapatılan Covid servisleri yeniden açıldı" dedi.

“Konya'daki tüm hastaneler pandemi hastanesi ilan edildi” haberlerinin ardından Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, Mart ayının ikinci haftasında ilan edilen genelgenin iptal edilmediğini, zaten Konya'daki tüm hastanelerin bu süreçte pandemi hastanesi statüsünde olduğunu dile getirdi. Birkaç gün öncesine kadar vaka sayıları azaldığı için bazı hastanelerdeki Covid servislerinin kapatıldığının, vaka sayısındaki artış ile birlikte bu servislerin yeniden açıldığının altını çizen Karaca, şunları söyledi: “1 Haziran normalleşme kararlarının etkilerini bugün görüyoruz. Ne yazık ki endişelerimizde haklı çıktık. Başarılı bir süreç yönetiliyordu. Bazı hastanelerde kapatılan Covid servisleri yeniden açıldı. Konya'da özellikle son 1 haftadır vakalarda bir yoğunluk söz konusu. İlçelerden Konya'ya gelen hastalar var. Ayrıca Karaman'dan Konya'ya sevkini yaptırmak isteyen hastaların varlığını duyuyoruz. Bu vaka artışı 2. dalga değil. Biz, henüz birinci dalgayı bile bitiremedik.”

DR. SEYİT KARACA'DAN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Konya'daki vaka sayıları ile ilgili Tabip Odası'nın da bilgilendirilmesini arzu ettiklerini aktaran Karaca, “Bu dönemde dedikodular da fazla olabiliyor. Kamuoyunun doğru bir şekilde aydınlatılması gerekir. Bir dönem, şehirler arası hareketliliği azaltmak adına bir strateji belirlendi. Hiçbir ilin vaka sayısı virüsün görüldüğü ilk dönemlerde açıklanmadı. Artık o dönemlerde geride kaldı. Bu dönemde vaka sayılarının kamuoyu ile paylaşılması gerekir” şeklinde konuştu. Sosyal mesafe kuralına riayet edilmesi gerektiğini de dile getiren Karaca, “Hijyene dikkat edilmeli. Maske takma konusunda da bazı yanlışlıklar görüyoruz. Maske takmayı ihmal etmememiz gerekiyor. En az 1 yıl daha maske ile yaşamayı öğreneceğiz. Unutulmamalı, virüs çok kolay bir şekilde yayılıyor. Kendi sağlımızı da yakınlarımızın sağlığını da toplumun sağlığını da riske atmaya gerek yok. Lütfen kurallara uyalım” dedi. 

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum