Konya'daki TOKİ projesinde hak sahiplerinden eylem! Evlerimizi istiyoruz

Konya'daki TOKİ projesinde hak sahiplerinden eylem! Evlerimizi istiyoruz

Konya'nın yeni cazibe merkezi olması beklenen Ardıçlı TOKİ'de 4. ve 5. etap hak sahipleri, evlerinin belirlenen tarihte teslim edilmediğini, büyük bir mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Konya'nın yeni cazibe merkezi olması beklenen Ardıçlı TOKİ'de 4. ve 5. etap hak sahipleri, evlerinin belirlenen tarihte teslim edilmediğini, büyük bir mağduriyet yaşadıklarını söyledi. Ortalama bin 100 ailenin büyük mağduriyet ile karşı karşıya kaldığını söyleyen hak sahipleri, TOKİ'de bir araya gelerek, yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı. Hak sahipleri, şunları dile getirdi: “2019 yılından bu yana konutların bitmesini bekliyoruz. Mağduruz, sesimizi duyurmak istiyoruz. Yetkililerden evlerimizin bir an evvel teslim edilmesini istiyoruz. İnsanlar mağdur. Ev sahipleriyle herkes tartışmış durumda.

adsiz.jpg

Kiralar çok yükseldi. Kiraları ödemekte zorlanıyoruz. Konya'da kiralık ev bulmak gerçekten zor. Kiralık evlerin fiyatı da 8-10 bin TL'den başlıyor. Bu insanların ekonomik gelirleri belli. Kendi evimize oturmak istiyoruz artık. Ardıçlı TOKİ 4. ve 5. etap hak sahipleri mağdur. En azından bir tarih verilmesini istiyoruz. Biz de ona göre kendimizi ona göre ayarlarız. Çocuklarımızı okula yazdıramıyoruz. Evlenemeyenler var. Belirsizlikten dolayı hiçbir şeyimiz belli değil. Sesimize kulak verin. Zorluk yaşıyoruz. Mağduriyetimizi giderin. Bin 100 aile şu an mağdur olmuş durumda. Yüklenici firmalar, konutların teslim tarihi geçtiği halde konutları teslim etmedikleri gibi herhangi bir bilgilendirme de yapmamaktadırlar.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum