Konya'daki Tekel binasının akıbeti belli oldu

Konya'daki Tekel binasının akıbeti belli oldu

Konya Büyükşehir Belediye  Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Caddesi üzerinde bulunan tarihi Tekel binasının müzeye restore edildikten sonra sergi alanı ve kitap kafeye dönüştürüleceğini söyledi

Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen  Dar-ül Mülk/ Türkiye’nin En Büyük İhya Projesi Lansman Toplantısı'nda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Caddesi üzerinde bulunan tarihi Tekel binasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

adsiz-002.jpg

Altay, Tekel binasının restore edildikten sonra sergi alanı ve kitap kafe olarak hizmet vereceğini söyledi.

316533525-670256781361090-6692777044433345670-n.jpg

SERGİ ALANI VE KİTAP KAFE OLARAK HİZMET VERECEK

Tekel binasının Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan tescil bir bina olduğunu dile getiren Altay, şunları söyledi: "Özelleştirildikten sonra bu bina satılmıştı. Bina yıkılmaya başlamıştı. Bu bina tescilli olduğu için yıkamıyoruz. 30 milyon TL'lik bir kamulaştırma bedeli ödendi.

Toplamda 54 milyonluk bir harcama yapacağız. Restorasyonu tamamladıktan sonra burayı sergi alanı ve kitap kafeye dönüştüreceğiz. Gençlerimizin kullanabileceği bir bina olarak hizmet verecek. Özel sergiler açılacak. O metrukluktan kurtularak, insanlarımıza hizmet veren bir bina haline gelecek" dedi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum