Konya'daki o fuara İsrail firmalarının girişi yasaklandı!

Konya'daki o fuara İsrail firmalarının girişi yasaklandı!

26-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Konya Ayakkabı Moda Fuarı öncesinde konuşan Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammet Acar, “Savaş öncesi İsrail firmalarına davet göndermiştik ama şimdi fuara İsrailli hiçbir firmayı kabul etmeyeceğiz. Fua

Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammet Acar, 26-29 Ekim tarihleri arasında Konya'da düzenlenecek olan Konya Ayakkabı Moda Fuarı öncesi, sektör paydaşlarıyla Bayır Diamond Otel'de bir basın toplantısı düzenledi. Başkan Acar, “ Bizler sektör temsilcileri olarak bugüne kadar, sahada, esnaf ve sanatkarımızla birlikte olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile; Konyamızı, Konya Aykent Ayakkabıcılar Sanayimizi ve Konya Ayakkabı Sektörümüzü Tanıtım Çalışmaları, 2022 yılı Nisan ve Mayıs aylarında yapılan iki aylık çalışma ile 3 dakikalık bir tanıtım filmi yapılmış, Türkçe, Arapça, İngilizce ve Rusça olarak dört dilde yayınlanmıştır. Tanıtım filmimizin içeriğinde, Konya’mızı, Konya ayakkabı sektörümüzü, Aykent Ayakkabıcılar Sanayimizde üretilen ayakkabı çeşitliliğimizi, üretim kapasitemizi, ayakkabı kalitemizi, ihracat yaptığımız ülkeleri Türkiye’deki, Avrupadaki ve Dünyadaki sektör temsilcilerine en iyi şekilde anlattığımıza inanıyoruz. Ayrıca yapılan çalışmaları ve filmimizi Ticaret Bakanımıza ve Konya Valimize bizzat ilettik ve ayakkabı sektörümüz adına olumlu tepkiler aldık. Bunun yanıda ihracat genel müdürlüğü aracılığıyla tanıtım filmimiz Türkiye Ateşeleri vasıtasıyla dünyadaki sektör gruplarına dağılımı ve yayılımı gerçekleşti. Konya Ayakkabı Moda Fuarı Çalışmaları, Konya’mızda 'Konya Ayakkabı Moda Fuarı' ile ilgili çalışmalarımızı tamamladık” şeklinde konuştu.

thumbnail-img-5097.jpg

FUAR KONYA'YA EKONOMİK KATKI SAĞLAYACAK

“İnşallah 26 Ekim 2023 Perşembe günü görkemli bir açılışla dünyadaki sektör gruplarının karşısında olacağız” diyen Acar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yaptığımız bu uluslararası fuarın Konya Ayakkabı Sektörüne, Konya’mıza ve Türkiye’mize büyük ekonomik katkı sağlayacağına inanıyoruz. Böylece istihdamı ve üretimi artırmış olacağız. Fuarımızda 120 firma 200’ün üzerinde marka ile temsil edilmektedir. Bununla birlikte Ayakkabıcılık Meslek Lisemizin, Ayakkabıcılar Meslek Yüksekokulumuzun ve Ayakkabıcılık Üniversitemizin öğrencileri de standlarında sizlerin ve sektörümüzün karşısında olacak.” Başkan Acar, ayrıca İsrail firmalarına savaş öncesi davet gönderildiğini de hatırlatarak, “Ancak şimdi fuara katılmayacaklar. Zaten ülkelerinden çıkışlarına izin yok. İzin verseler de biz bu dakikadan sonra kabul etmeyiz. 45 ülkeden katılımcılar fuarda olacak” dedi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum