Konya'daki meşhur iş merkezleri için son 53 gün!

Konya'daki meşhur iş merkezleri için son 53 gün!

Tahliyesi için 90 gün verilen Demirci, Kemerli ve Nüve İş Merkezlerinin geleceğinde sona yaklaşılıyor. Mülk sahiplerinin henüz 'güçlendirme' konusunda bir karar alamadığı öğrenildi.

Konya'nın son günlerde riskli olan binaları bir bir yıkılıyor. Binalar yıkılarak, dönüşüme tabi tutuluyor. Şehirde bir de dönüşüm kapsamında olmayan ancak risk teşkil binalar için kararlar alınıyor.

konyanin-muhtesem-uclu-eski-gunlerini-ariyor.jpeg

Konya'da adres sorarken genellikle isimlerinden yararlanan 3 iş merkeziyle ilgili 4 Eylül Çarşamba günü somut bir gelişme yaşanmış, mülk sahiplerine tebligat gönderilmişti. Şehrin kalbi konumunda yer alan Demirci, Kemerli ve Nüve İş Merkezleri'nin tahliyesine karar verildi. Selçuklu Belediyesi tarafından iş merkezlerinin altında yer alan dükkânların ve iş merkezi içinde bulunan büroların sahiplerine tebligat gönderildi ve 90 gün içinde iş merkezleri ile ilgili net bir kararın alınması talep edildi. Bir sonuç alınamaması durumunda ise iş merkezlerinin tahliye edileceği belirtildi.

ESNAFLAR, AVUKATLIK BÜROLARI, MALİ MÜŞAVİRLER...

İş merkezlerinin altında birçok esnaf uzun yıllardan bu yana hizmet veriyor. Daha çok giyim sektörünün hizmet verdiği iş merkezlerinin giriş kısmında dönerciler başta olmak üzere, birçok farklı grup esnaf faaliyet gösteriyor. İş merkezlerinde ise siyasi partilerin il ve ilçe temsilcilikleri bulunuyor. Mali müşavirler, avukatlar ve farklı birçok meslek grubu da bürolarda hizmet veriyor.

ekran-goruntusu-2024-09-10-140058.png

MÜLK SAHİBİ, ESNAF VE KİRACILAR İÇİN BELİRSİZLİK SÜRÜYOR!

Nişantaşı Mahallesi’ndeki Nüve, Kemerli ve Demirci iş merkezlerinin depreme dayanıksız olması nedeniyle tahliyesinin istenmesi esnafları ve büroyu kullananları zora soktu. Tebligatın gönderilmesinden sonra bazı mülk sahipleri bir araya gelip, istişarelerde bulunurken, iş merkezinde kirada bulunanlar da kendilerine yeni bir iş yeri bakmaya başladı. Bazı esnaflar ise iş bırakacağını iddia etti. Mülk sahiplerinin tebligatın gelmesinin üzerinden 37 gün geçmesine rağmen bir karar alamamış olması da belirsizliğin sürmesine sebebiyet veriyor.

dsc-0758.jpg

2 ARALIK PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR KARAR VERECEKLER

İş merkezlerinde Selçuklu Belediyesi tarafından herhangi bir dönüşüm çalışması yapılmayacağı bilgisine ulaşıldı. Tebligatlar, 4 Eylül Çarşamba günü esnaflara gönderilmişti. Tebligatta iş yerlerinin 90 gün içinde tahliye edilmesi gerektiği vurgusu yapıldı. Mülk sahiplerinin 2 Aralık Pazartesi gününe kadar bir karar vermesi gerekiyor. Belediyenin iş merkezlerinde bir yıkım gerçekleştirmeyecek, tahliye sonrası inisiyatif mülk sahiplerine bırakılacak. Mal sahipleri ya bulunduğu alana güçlendirme yapacak ya da yıkım gerçekleştirecek. Eğer belediyenin şartları sağlanmazsa iş merkezleri atıl bir şekilde duracak. Riskli olduğu gerekçesiyle insanların giriş ve çıkışlarına engel getirilecek.

"DEMİRCİ İŞ MERKEZİ İÇİN GÜÇLENDİRME ALDIK"

Bazı esnaflar ise Demirci İş Merkezi için güçlendirme çıktığını aktardı. Esnafların geniş kapsamlı bir heyet kurduğunu, meselenin çözümü için günde 18 saat çalıştıklarını ifade etti. Nüve ve Kemerli İş Merkezleri için de yarın bir toplantı düzenleneceği esnaflar tarafından söylendi. Esnaflar, belediyenin kendilerine danışmadan, yer göstermeden böyle bir karar almasının yanlış olduğunu kaydediyor. İş merkezleri 'dayanıksız' iddialarının esnafın işlerini de olumsuz etkilediği öğrenildi. Esnaflar, bu meselenin gündemden çıkmasını istiyor. Esnafın konu ile ilgili itirazları sürüyor.

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum