Konya'daki kiralık bisikletler neden kaldırıldı?

Konya'daki kiralık bisikletler neden kaldırıldı?

Konya genelinde ilk önce 40, daha sonra 80 noktada bulunan bisiklet kiralama istasyonundan 1000 adet akıllı bisiklet kredi kartı ya da Elkart ile kiralanabiliyordu.

Bu bisikletler, geçtiğimiz aylarda toplandı. Bisikletler, birkaç aydır vatandaşların hizmetine sunulamıyor. Bisiklet şehri Konya'da vatandaşlar, bisikletlerin neden hizmete sunulmadığı konusunu merak ederken, Konya Büyükşehir Belediyesi'nden bu konu ile ilgili gazetemize bir açıklama yapıldı. Açıklamada “Sistemsel bir sıkıntı” olduğu ifade edildi. Bu sebeple bisikletlerin toplandığı, arıza giderilince 80 noktada 1000 bisikletin yeniden vatandaşların kullanımına sunulacağı Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından dile getirildi.

adsiz.jpg

İSTASYON VE BİSİKLET SAYISI İKİ KATINA ÇIKARILMIŞTI

2019 yılında istasyon ve bisiklet sayısı 2 katına çıkarıldı. 40 olan istasyon sayısı 80’e, 500 olan bisiklet sayısı da 1000’e yükseltildi. 2019 yılının son ayında bisiklet istasyonlarında bisikletler de yenilenmişti. Bu bisikletlerin eğlence ve spor amaçlı kullanılmasının yanında bir ulaşım aracı olarak da kullanılmasının da teşvik edilmesi amaçlanmıştı. Konya'da bisiklet yolları ve akıllı bisiklet sistemi, 2008 yılından beri aktif olarak kullanılıyor.

SAİT ÇELİK-MERHABAHABER.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum