Konya’daki bu profesör diğerlerinden çok farklı! 12 yıldır yolda kalanları kurtarıyor

Konya’daki bu profesör diğerlerinden çok farklı! 12 yıldır yolda kalanları kurtarıyor

Ahmet Renkyorgancı ve ailesi, 2011 yılından bu yana Konya'da 'Profesör Oto Kurtarma' adıyla, hizmet veriyor. Bu aileyi herkes akademisyen zannediyor.

Profesör Oto Kurtarma İşletme Sahibi Ahmet Renkyorgancı, “Biz de araç kurtarma işinde profesörüz. Elimizi dedemizden aldık” dedi.

Konya'da birçok oto kurtarma şirketi bulunuyor. Şirketlerin her birinin ayrı ayrı özellikleri oluyor. Bu şirketlerin en dikkat çekeni ise “Profesör Oto Kurtarma” işletmesi oluyor. Trafikte Profesör Oto Kurtarma'nın çekicilerini gören herkes, telefonuna sarılıyor ve çekicilerin fotoğrafını çekiyor. Birçok Konyalı, bu işletmenin bir profesöre ait olduğunu düşünüyor. Yine birçok vatandaş, “Bu işletmeyi kesin üniversiteden emekli olmuş bir profesör yürütüyor” diye düşünüyor. Oysa gerçek, sanılanın aksine çok farklı.

2-6.jpg

SANAYİDE DEDEME 'PROFESÖR' DERLERDİ

Profesör Oto Kurtarma işletmesini 2011 yılından bu yana Renkyorgancı ailesi çalıştırıyor. Profesör Oto Kurtarma İşletme Sahiplerinden Ahmet Renkyorgancı, işletmelerinin isminin nereden geldiğini, tepkilerin ne olduğunu Merhaba Gazetesi'ne anlattı. Ahmet Renkyorgancı, “Profesör lakabı dedemden geliyor” dedi. 2005 yılında rahmetli olan, aynı ismi taşıdığı dedesi Ahmet Renkyorgancı'nın sanayide profesör olarak tanındığını hatırlatan Renkyorgancı, “Dedem marangozdu. Herkes dedeme profesör derdi. Makine işleriyle uğraşırdı. Kafası zehir gibi çalışırdı. Dedemin lakabını yaşatmak için 2011 yılında kurduğumuz şirkete 'profesör' adını koyduk. İşletmemizin isminin koyuluş amacı bu” şeklinde konuştu.

2-5.jpg

BİZİ ÜNİVERSİTEDE AKADEMİSYEN ZANNEDİYORLAR

2011 yılından bu yana vinç ve oto kurtarma işi yaptıklarını dile getiren Ahmet Renkyorgancı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizi gerçekten profesör zannedenler oluyor. İsimden dolayı üniversitede ders verdiğimizi düşünenler var. Akademisyen olmasak da kendi işimizin profesörü olmuşuz. Profesyonel hizmet veririz. Konya'da tanınan bir firmayız. Konya merkezde hizmet veriyoruz. İlçelere makine isteyen olursa gönderiyoruz. Bizde dedemin eli var.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum