Konya'daki bu kurslarda örnek şahsiyetler yetiştiriliyor

Konya'daki bu kurslarda örnek şahsiyetler yetiştiriliyor

AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “Yaptığımız çalışmalar aydınlık geleceğimize yapılan yatırımlardır. Bu kurslarda örnek şahsiyetler yetiştiriliyor” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi, Özel Gençlik İlkokulu'nda Yaz Etkinlikleri (YAZ-ET) kapanış programı düzenledi. Kapanış programına AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, genel başkan yardımcıları, şube başkan yardımcıları, ilçe başkanları, öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı. Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

4-3-1.jpg

ÜMMETİN GELECEĞİ İÇİN BÜYÜK UMUT KAYNAĞISINIZ!

Yaz etkinlikleri programında eğitim gören öğrencilere “Bu yaz, İslam’ın temel öğretilerini öğrenmek ve imanımızı güçlendirmek adına büyük bir adım attınız” diyen AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, öğrencilerin Allah’ın rızasını kazanmak, O’nun emirlerini yerine getirmek ve güzel ahlakı yaşamak için gayret gösterdiklerine de dikkat çekti. Başkan Kara, “Sizler, İslam’ın rehberliğinde hayatlarınızı şekillendirmeye karar veren nesiller olarak, ümmetimizin ve toplumumuzun geleceği için büyük bir umut kaynağısınız” şeklinde konuştu.

İNANÇLI, ÇALIŞKAN, SORUMLU BİR FERT GAYRETİ

Yaz etkinliklerinin, gençlere yazın eğlenirken ahlak ve maneviyat eğitimi vererek temellerin atıldığı bir çalışma olduğunu anımsatan Kara, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kur'an-ı Kerim, ilmihal, akaid, adab-ı muaşeret, peygamberler tarihi, örnek şahsiyetler ve sosyal, kültürel ve teknolojik faaliyetlerle öğrencilerin maddi ve manevi sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı, kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaştırılmasında emek sahibi; adaletin tesisinde kararlı, bilgili, inançlı ve çalışkan sorumlu bir fert haline dönüştürmenin gayretidir” şeklinde konuştu.

4-5-1.jpg

HEM DÜNYADA HEM DE AHİRETTE KAZANÇ SAĞLANACAK

Anadolu Gençlik Derneği'nin bu ve benzeri kurslarının, öğrencilerin öğrendiklerini hayatlarına uygulamak adına bir başlangıç olduğunu ifade eden Kara, daha sonra şunları kaydetti: “Namazlarınızı ihmal etmeden kılmak, Kur’an-ı Kerim’i anlamak ve hayatınıza rehber edinmek, güzel ahlakı her daim korumak sizlere düşen en önemli vazifelerdir. İmanınızı diri tutmak ve İslam’ın nurunu çevrenize yaymak için her zaman ilim yolunda ilerlemeye devam edin. Sizleri tebrik ediyor, öğrendiklerinizi hayatınız boyunca uygulamanız ve Rabbimizin rızasına nail olmanız için dua ediyorum. Bu kutsal yolda attığınız her adım, hem bu dünyada hem de ahirette size büyük kazançlar sağlayacaktır. Yaz etkinlikleri programımız, 1 Temmuz'da başladı, 16 Ağustos'ta da son bulacak. Konya’da AGD’nin YAZ-ET bir marka oldu. Anadolu Gençlik Derneği olarak yaptığımız çalışmalar ülkemiz gençliği için sığınılabilir bir limandır. Yaptığımız çalışmalar aydınlık geleceğimize yapılan yatırımlardır. ”

4-2-1.jpg

YENİ BİR DÜNYA İÇİN UMUT KAYNAĞI: GENÇLİK

Geleceğe yön verecek gençliğin AGD'de yetiştiğinin altını çizen AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “İçinde bulunduğumuz dünyada bir taraftan çocuklar acımasızca katledilirken, diğer tarafta bütün mazlumların derdiyle dertlenen onlar için çalışan mücadele ortaya koyan adil bir düzeni hedefleyen Milli Görüş gençliği var. Nitekim AGD dünyaya yeniden yön verecek, kurtların kapmaya niyetlendikleri kuzulara hangi nehrin kenarında olursa olsun kol kanat gerecek, çorbasını komşusuyla paylaşacak, kardeşlik anlayışıyla coğrafyamızı bir ve bütün tutacak kadroların harmanlandığı etkin bir teşkilattır” dedi. Kara, çocukların ve gençlerin her birinin yeni bir dünya için umut kaynağı olduğunu söyledi.

4-6.jpg

HER BİRİNİZ BİRER KAHRAMAN OLACAKSINIZ

Kara, konuşmasını şöyle noktaladı: “Yaz etkinliklerimiz, gençlerimizin yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'i tanımalarına, İslam konusunda bilgilenmelerine vesile oluyor. Yine gençlerimize bu etkinliğe katkımız kendilerini ifade edebilme yeteneklerin kazanmasını sağlıyor. Sosyal faaliyetler ile organizasyon yetenekleri gelişiyor. Yine kendini tanımasına katkı sağlıyor. AGD olarak biz gençlerimizle sadece yazın değil sene içerisinde de faaliyetlerini takip ettiğimizden dolayı gençlerimiz aldıkları eğitimin üzerine çıkabiliyor. Sene içerisinde de bu etkinliklere devam ederek öğrendiklerini unutmuyor. Yakın gelecekte Allah’ın izniyle İslam yeryüzüne hakim olacak ve bu kutlu mücadelede her biriniz birer kahraman olacaksınız. Tekraren sizleri sizleri yetiştiren anne babalarınızı ayrı ayrı tebrik ediyor, sene içerisinde yapacağımız faaliyetlerde görüşmek üzere sizleri Allah’a emanet ediyorum.”

ÇOCUKLARIMIZ VAKTİNİ TABLET, BİLGİSAYAR KARŞISINDA GEÇİRMİYOR!

Çocuklarını AGD'nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği YAZ-ET programına gönderen veliler de şöyle konuştu: “Anadolu Gençlik Derneği'nin yaz etkinleri gerçekten bir marka oldu. Yaz aylarında çocuklarımız AGD sayesinde vaktini televizyon, telefon, bilgisayar veya tablet karşısında geçirmiyor. AGD sayesinde çocuklarımızın canı sıkılmıyor. Yaz etkinlikleri, çocuklarımızın yaklaşık 1,5 ayını dolu dolu geçirmesine vesile oluyor. Çocuklarımız, bu kurslarda çok güzel vakit geçirdiklerini, kendilerini keşfettiklerini söylüyor. Biz de çocuklarımızdaki değişimi net bir şekilde görüyoruz. Allah, AGD'den razı olsun. Bizim imanlı ve inançlı, her yönüyle donanımlı bir gençliğe ihtiyacımız var. Ülkemiz, bu çocuklar sayesinde geleceğe güçlü adımlarla yürüyecek.”

ÖĞRENCİLER SEYİRCİLERİN BEĞENİSİNİ KAZANDI

Konuşmanın ardından öğrenciler 2024 YAZ-ET etkinlikleri kapsamında öğrendikleri bilgileri sahnede gösterdiler. Kur’an-ı Kerim tilaveti, adabı muaşeret tiyatroları, ezgiler ve daha birçok alanda performans sergileyen öğrenciler, izleyicilerin beğenisini kazandı.

FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN DUALAR EDİLDİ

AGD Konya Şubesi'nin YAZ-ET kapanış programında Filistinli çocuklar, kadınlar, yaşlılar da unutulmadı. Program sonunda yaklaşık 10 aydır zulüm altında olan Filistinliler için de dualar edildi. Programda Filistinli çocukların özgürlüklerine kavuşması, İsrail'in bu sürecin sonunda mağlup olması için de temennilerde bulunuldu. Yine programın sonunda 2024 YAZ-ET hatıra fotoğrafları da çekildi. Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum