Konya'daki bu fabrikada yerli robot üretiliyor! Fiyatlar yüzde 33 düştü

Konya'daki bu fabrikada yerli robot üretiliyor! Fiyatlar yüzde 33 düştü
Konya sanayisinde insansı robot üreten bu fabrika kapasitesini artırdı. Bu sayede dünya genelinde robot fiyatları yüzde 33 düştü.

Türkiye'nin yerli sermaye ile kurulan ilk insansı robot fabrikası AKINROBOTICS, robotik teknolojilerdeki liderliğini pekiştirerek üretim kapasitesinde önemli bir artış gerçekleştirdi. Yapılan yatırımlar ve modernizasyon çalışmalarıyla fabrika, üretim hatlarını genişleterek kapasitesini kayda değer biçimde artırdı. Bu gelişme sayesinde, AKINROBOTICS’in seri üretim süreçleri hız kazanırken, robotik teknoloji ürünlerine daha uygun fiyatlarla ulaşmak mümkün hale geldi. Üretim kapasitesindeki bu artış hem istihdam olanakları sunarken hem de robot fiyatlarında ortalama %33'e varan bir düşüş olarak tüketici-lere yansıdı.

2.jpg

FABRİKADA SERİ ÜRETİM HATLARI VAR

3560 m² kapalı alan ve 11.000 m² robotik uygulama alanına sahip olan AKINROBOTICS, bu kapasite artışı ile daha fazla robotu kısa sürede üretebilir hale geldi. Seri üretim hatlarında ADA 7, MİNİ ADA, ARAT, Servis Robotu ve UV-C Sterilizasyon Robotu, Robot Kol ve AMR (Otonom Mobil Robot) gibi modeller üretilirken, bu robotlar çeşitli sektörlerde yüksek teknoloji çözümleri sunmak üzere pazara sunulmuştur. Seri üretimde öne çıkan modellerden biri olan ADA 7, misafir karşılama, ürün tanıtımı ve broşür dağıtma gibi hizmetlerde kullanılmakta, aynı zamanda organizasyonlarda dans performansları ile eğlence sunmaktadır. Daha kompakt bir yapıya sahip olan MİNİ ADA-3, misafir karşılama ve yönlendirme görevlerinde pratik çözümler sağlarken, ARAT robotu ise arazi koşullarında zorlu görevleri yerine getirebilmek için geliştirilmiştir. Ayrıca, Servis Robotu restoran ve kafelerde garsonluk hizmeti sunmakta; UV-C Sterilizasyon Robotu ise sağlık ve hijyen alanında sterilizasyon işlemlerini otomatikleştirerek hijyen standartlarını yükseltmektedir.

1.jpg

KENDİNİ OTOMATİK ŞARJ EDİYOR

Bunun yanı sıra, AMR (Otonom Mobil Robot) teknolojisi, depo ve fabrika ortamlarında malzeme taşıma ve sipariş toplama süreçlerinde özerk bir şekilde çalışarak operasyonel verimliliği artırmaktadır. Çevresel sensörleri sayesinde güvenli navigasyon sunan AMR robotlar, özellikle lojistik ve perakende sektörlerin-de hız ve doğruluk sağlamakta, enerji tasarrufu ile kendini otomatik şarj edebilmektedir. Endüstriyel alanda öne çıkan Robot Kol, esnek hareket kabiliyeti ve adaptif tutucularıyla malzeme taşıma, otomasyonlu makine desteği, boyama, mekanik kesme ve kaynak gibi birçok görevi yüksek hassasiyetle yerine getirebilmektedir. Kolay programlanabilir arayüzü sayesinde bu robot kol, üretim süreçlerini hızlandırırken işletmelere verimlilik kazandırmakta ve tekrarlayan işleri güvenilir bir şekilde gerçekleştirmektedir.

4.jpg

ROBOT KULLANIMI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

AKINROBOTICS, artan üretim kapasitesiyle sadece robot sayısını artırmakla kalmayıp, kendi geliştirdiği yapay zeka altyapısıyla robotlarının özerkliğini ve verimliliğini de önemli ölçüde yükseltmiştir. Özellikle doğal dil işleme (NLP) yeteneğine sahip bu yapay zeka altyapısı, robotların insanlarla daha etkili ve do-ğal bir şekilde iletişim kurmasına olanak tanımaktadır. AKINROBOTICS, aynı zamanda motor ve re-düksiyon sistemlerinden kaplama tasarımı ve üretimine, elektronik devre tasarımı ve montajına kadar tüm süreçleri kendi bünyesinde geliştirmektedir. Bu inovatif yaklaşımlar, firmanın yerli teknoloji üretiminde büyük bir başarı elde etmesini sağlarken, Türkiye ve global pazarda daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşma yolunda önemli bir adım olmuştur. AKINROBOTICS bu çeşitli robot teknolojileriyle, endüstriden hizmet sektörüne kadar geniş bir yelpazede inovatif çözümler sunmakta ve robotların kullanımını her geçen gün yaygınlaştırmaktadır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.