Konya'da yıkılan KİPA'nın arsasına 200 milyon dolar yatırım! Yeni projenin detayları açıklandı

Konya'da yıkılan KİPA'nın arsasına 200 milyon dolar yatırım! Yeni projenin detayları açıklandı

Konya'da 2015 yılında satışı gerçekleştirilen ve 2017 yılında yıkılan KİPA Alışveriş Merkezi'nin arsasına 200 milyon dolar yatırım yapılacağı açıklandı. Projeye ilişkin yetkili isimden dikkat çeken bir açıklama geldi.

Konya Dedeman Otel karşısında yer alan ve bir dönem popülerliğiyle dikkat çeken KİPA Alışveriş Merkezi'nin arsasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Ahlatcı Holding tarafından 2015 yılının Aralık ayında satın alınan AVM'nin binası riskli olduğu gerekçesiyle 2017 yılında yıkıldı.

kipa-boyle-yikildi.jpg

60 bin metrekare alana sahip olan AVM 4 katlıydı. Yıkımı gerçekleştiren firma uzun erişimli yıkım makinası ve 7 ekskavatör kullandı. AVM'nin yıkımı uzun zaman aldı. Yıkımdan sonra bu arsaya ne yapılacağı herkes tarafından merak ediliyordu.

kipa-yikim-5.jpg

Çorumlu Ahlatcı Holding dev arsaya yeni bir Alışveriş Merkezi yapacağını duyurmuştu. Projeye ilişkin görseller paylaşıldı ancak somut bir adım atılmadı. İlerleyen yıllarda ise arsayla ilgili imar planında bir değişiklik yapıldı.

kipa-yikim-konya.jpg

Konya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü arsayla ilgili imar değişikli kararını yayımladı. Bahsi geçen arsayla ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi'nin yazılarında Çevreyolu Caddesine cepheli olan ve zemin+14 kat olarak belirlenen alan için 'konut yapılamaz' ibaresi eklendi.

imar-plani.jpg

Belgede konut yapılamaz ibaresine yer verilmişti

Tüm bu gelişmelerin ardından ise Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Emin Ahlatcı bugün dikkat çeken bir açıklama yaptı. Gayrimenkul alanında faaliyetlerinin olduğunu ve 2017 yılında Çorum’da bir alışveriş merkezi yaptıklarını da belirten Ahmet Emin Ahlatcı, “Aynı sene Elazığ ve Konya’da da birer yer satın aldık. Onları şimdi yavaş yavaş geliştiriyoruz, projeleri bitti. Bu sene inşaatlarına başlayacağız" şeklinde konuştu.

konya-kipa-yeni-proje.jpg

Konya’ya yaklaşık 200 milyon dolarlık, Elazığ’da ise 145 milyon dolarlık bir AVM, ticaret ve konuttan oluşan bir karma proje yatırımı yapacaklarını duyuran Ahlatcı, "2024 yılının başında ise inşaata başlamayı düşünüyoruz. Projeyi 2,5-3 sene içinde bitirmeyi öngörüyoruz” ifadelerini kullandı. Bu açıklamalara göre Konya'daki dev AVM projesinin kısa süre içinde hayata geçirilmesi bekleniyor. Projenin altı AVM üstü konut şeklinde planlandığı söyleniyor.

MERHABAHABER.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum