Konya'da yeni dolmuş hattı seferlere başladı! Yolculuk 1,5 saat sürüyor

Konya'da yeni dolmuş hattı seferlere başladı! Yolculuk 1,5 saat sürüyor

Birinci etabında bin 57, ikinci etabında 512, 3. etabında 566, 4. etapta 594, 5. etapta 664, 6. etapta ise 529 konutun yer aldığı Ardıçlı TOKİ'ye minibüs hattı kazandırıldı.

1 yıl içinde büyük çoğunluğu tamamlanarak, hak sahiplerine teslim edilen Ardıçlı TOKİ, her geçen gün gelişiyor. Şehrin yeni cazibe merkezi olacağı düşünülen Ardıçlı'da ulaşım problemini çözmek için de adımlar atılıyor. Uzun süredir Akademi Mahallesi sakinleri tarafından talep edilen 'minibüs hattı' meselesinde somut adım atıldı.

photo-2024-06-12-09-43-19.jpg

MİNİBÜSLER 15 DAKİKADA BİR SEFER YAPIYOR

Binlerce insanın yaşadığı Ardıçlı TOKİ'ye Cumhuriyet hattı dolmuşları çıkmaya başladı. Dolmuşlar, 3 gündür hizmet veriyor. 15 dakikada bir sefer yapan Cumhuriyet dolmuşları, bundan böyle Ardıçlı TOKİ- Eski Garaj hattında hizmetini sürdürecek. Eski Garaj-Ardıçlı, Ardıçlı-Eski Garaj seferler için vatandaşlardan 23 lira alınıyor. Seferler ise 15 dakikada bir yapılıyor. Bir süre önce Binkonutlar minibüs hattının bölgede hizmet vereceği ifade edilirken, Cumhuriyet dolmuşları seferlere başladı.

dolmus-1.jpg

OTOBÜSLER YETERSİZ KALIYORDU

Ardıçlı TOKİ'de yaşayan insan sayısının fazla olması, minibüs ihtiyacını da beraberinde getirmişti. Ardıçlı'ya minibüs seferinden önce sadece otobüs seferi vardı. 51 TOKİ Su Deposu ve 61 Ardıçlı TOKİ hattı, bölgede hizmet veren iki hattı. Buna ek olarak minibüslerin de hizmete girmesi, Ardıçlı sakinlerinin yüzünü güldürdü. Hak sahiplerine konutlar ilk teslim edildiğinde bölgeye ulaşımda ciddi sıkıntı ve aksaklıklar yaşanıyordu. İki hatta yoğunluk oluşuyordu. Duraklardaki kalabalık dikkatlerden kaçmazken, TOKİ sakinleri, Ardıçlı otobüs hattındaki yoğunluğun azaltılmasını talep ediyordu. Ardıçlı TOKİ'ye bu zamana kadar minibüslerin çıkmıyor olması da toplu ulaşımdaki eziyeti zaman zaman artırıyordu.

ARDIÇLI-ESKİ GARAJ HATTI SEFER TARİFESİ ŞÖYLE:

Ardıçlı TOKİ-Eski Garaj: 23 TL
Beyhekim-Eski Garaj: 20 TL
Cumhuriyet 100. Yıl- Yoncapark- Eski Garaj: 18 TL
Ardıçlı TOKİ- Teknik Lise: 18 TL
Mobilyacılar-Eski Garaj: 15 TL
Ardıçlı TOKİ-Kunduracılar: 20 TL
Ardıçlı TOKİ-Otogar: 15 TL
Beyhekim-Kunduracılar: 18 TL

photo-2024-06-12-09-45-11.jpg

Kaynak:Mesut Turan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum