Konya'da yemeklik altın satışı başladı! Asgari ücretli 19, emekli 11 tane alabiliyor

Konya'da yemeklik altın satışı başladı! Asgari ücretli 19, emekli 11 tane alabiliyor

Konya'da satışa sunulan çikolata fiyatıyla herkesi şaşırttı. Neredeyse gram altın fiyatıyla yarışan bu çikolatadan asgari ücretli 19 tane, emekli ise 11 tane alabiliyor.

Konya'nın en büyük marketlerinden biri olan Metro, ürün çeşitliliğiyle gerek gıda işletmecilerinin gerekse de vatandaşın öncelikli tercihlerinden biri oluyor. Bu markette aranıp da bulunamayan ürün neredeyse yok. Marketin en dikkat çeken bölümlerinden biri de pasta malzemelerinin olduğu bölüm. Çeşit çeşit pasta sosları, değişik krema ve çikolata türleri vatandaşın ilgisini çekiyor. Pasta malzemelerinin bulunduğu raflarda en dikkat çeken ürün ise kuvertür çikolata.

thumbnail-img-8334.jpg

ÇOK FARKLI ALANLARDA KULLANILIYOR

Kuvertür çikolata, hem fiyatı hem de lezzetiyle o bölümdeki raflarda yer alan en pahalı ürün. Yüksek oranda kakao yağı içeren ve çikolata yapımında kullanılan bir ham madde olan kuvertür çikolata, normal çikolatalardan farklı. Kuvertürün kakao yağı içeriğinden meydana geldiği biliniyor. Bu çikolata türü, herhangi bir katkı maddesi içermiyor. Hava, nem ve ışık almayan kapalı ambalajlarda büyük kütleler halinde veya mini damlalar halinde satılıyor. Temelde bitter, sütlü ve beyaz olmak üzere 3 çeşit kuvertür bulunuyor. Bu çikolata türü daha çok pasta yapımı ve süslemesinde kullanılsa da, evde de eritilerek veya katı halde tüketilebiliyor. Gıda işletmesi olan esnafların yanı sıra, çikolata sevenler de kuvertür çikolatayı tercih ediyor. Dondurma veya sütlü tatlıları kuvertür çikolata ile süsleyenler de var. Kış aylarında sıcak çikolata tüketmek isteyenler de bu çikolata türünden faydalanıyor. Pastacılık alanında sık sık kullanılan kuvertür çikolata, diğer çikolatalara göre daha sert yapılı. Tüketmek isteyen tüketebiliyor ancak biraz yumuşaması öneriliyor.

thumbnail-img-8336.jpg

NE ASGARİ ÜCRETLİ NE EMEKLİ... BU ÇİKOLATAYI ALAMIYORLAR

Bu çikolatanın küçük paketleri olsa da genellikle 2,5 kilo halinde satılıyor. Ankara Yolu'nda bulunan Metro Market'te kuvertür çikolata satılıyor. Kuvertür çikolatanın kilogram fiyatı 895 TL. 2,5 kiloluk çikolata 2 bin 239 TL'ye satılıyor. Konyalıların dikkatini çeken bu çikolata pahalı bulunduğu için vatandaş tarafından pek tercih edilmiyor. Asgari ücretin 17 bin TL olduğu bir dönemde vatandaşın bu denli yüksek fiyatlara çikolata alması neredeyse imkânsız bir hal aldı. Kilogram fiyatı 895 TL olan bu çikolatadan asgari ücretli sadece 19 adet alabiliyor. Emekliler ise en düşük emekli maaşı 10 bin TL'den hesaplanınca en fazla 11 adet alabiliyor.

SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum