Konya'da yemek rezaleti!

Konya'da yemek rezaleti!

Yemek menüsüne, işletmelerine fiyat listesi koymayan esnaflar, müşteriden fazla para koparmanın yollarını arıyor. Konya'da bu tuzağa ise en son Malezyalı çift düştü

Konya'da özellikle Mevlana civarındaki bazı esnaflardan şikayetler gelmeye devam ediyor. Denetim yetersizliğinden ötürü bazı restoranlarda “fiyat listesi” oyunu oynanıyor.Yemek menüsüne liste konulmuyor, işletmelerin duvarlarına fiyat listesi asılmıyor. Konya'ya gelen yerli ve yabancı turistler, işletlemelerin tezgâhına düşüyor ve ceplerinden daha fazla para çıkıyor. Konyalılar ise bu mekânları bildiği için genelde pek tercih etmiyor.

file-9a8d9598-8c85-4a66-8d64-1bbeae0ee2be.jpg

O RESTORANLARIN SON KURBANI MALEZYALI ÇİFT OLDU!

Konya'da bu tuzağa en son Konya'ya gezmeye gelen Malezyalı çift düştü. Bir restoranda yemek yemeye giren yabancı turistler, yemek menüsünde fiyat listesini göremedi. Furun kebabı isteyen çifte, fiyat yazmadığı için 100 gram yerine, 250 gram furun kebabı getirildi. 1 adet 250 gramlık furun kebabı, 1 yoğurtlu kebap, salata, 2 su ve 1 künefeye turistler 940 TL para ödedi. Malezyalı çift, bu duruma tepki gösterdi. Kapadokya'ya gittiklerini, en lüks yerde yedikleri 2 kişilik yemeğe 500 TL verdiklerini, Konya'da ise 940 lira verdiklerini ifade eden yabancı turistler, “Pişman olduk. Bir restorana girdik, hiçbir yerde fiyat yazmıyor. Bize istemediğimiz halde 250 gram furun kebabı getirdiler. Çok para ödedik. Bu, Konya'ya yakışmadı” dedi.

387531072-3536411930003113-2658808725949345263-n.jpg

MEVLANA BÖLGESİNDEN BİZ DE ŞİKAYETLER ALIYORUZ

Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, konu ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Karamercan, vatandaşın Mevlana bölgesindeki bazı esnaflardan ciddi şekilde rahatsız olduğunu söylerken, “Bize de bu konuda şikayetler geliyor” dedi. Denetimin olmadığının altını çizen Başkan Karamercan, konuşmasını şöyle sürdürdü: ““Oda olarak bizim yetkimiz yok. Yetkiyi bize versinler, görsünler olacakları. Biz, bu olayların önüne anında geçeriz. Bu yapılan doğru değil. Konya'nın imajını bozuyorlar. Kul hakkına giriyorlar. Vatandaşı kandırmayın. Gelen misafirlerimizin hepsini Konya'dan memnun göndermemiz gerekir. Fiyat listesinin tüm işletmelerde kasanın yanında asılı olması gerekir. Yemek menüsü içinde fiyatların da yer alması lazım. Restorana giden bir kişi yediğini, içtiğini ve ödeyeceği parayı bilmeli.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
108 Yorum