Konya'da yarın kritik ihale düzenlenecek! 6 katlı bloklar geliyor

Konya'da yarın kritik ihale düzenlenecek! 6 katlı bloklar geliyor

Türkiye'de belediyelerin arsa satış ihalelerinde ciddi bir artış gözlemleniyor. Konya Büyükşehir Belediyesi yarın kritik bir arsa satışına imza atacak. Bahsi geçen arsanın 6 kata imarlı olması dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye genelinde yüzlerce belediye hizmetlerini devam ettirebilmek maksadıyla arsa satışlarına devam ediyor. Son haftalarda arsa satış ihalelerinde ciddi bir artış gözlemleniyor. Konya Büyükşehir Belediyesi bir arsayı daha satışa çıkardı.

ihale-kbb3.jpg

Söz konusu arsa yarın ihale ile satılacak. Arsanın satışa sunulduğu yer ise kısa süre önce imara açılan Aşağıpınarbaşı mahallesi olarak biliniyor. İhale ile satılacak arsa 20.501 metrekare alana sahip. 6 kat blok mesken sahası olarak satışa sunulan arsanın muhammen bedeli ise 95 milyon lira olarak belirlendi.

ihale-kbb2.jpg

İhaleye katılacak olanların yatırması gereken geçici teminat bedeli ise 2 milyon 850 bin lira. İhaleyi kazanan kişi 24 ay eşit taksitte ödeme yapabilecek. Konutların altına dükkan yapılmasına ise izin verilmiyor.

ihale-kbb.jpg

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından arsa satışına ilişkin paylaşılan bilgiler şu şekilde:

1.Söz konusu yukarıda belirtilen gayrimenkul KDV’den muaftır.
2. Kentsel tasarım rehberi www.konya.bel.tr ihale ilanları portalında yayınlanacak olan ilan metninin eklerinden görülebilir.
3. Emsal:1,00
4. Taks:0.35’i geçemez.
5. Y ençok 6 kat.
6. Konut altı ticaret yapılamaz.
7. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından alana özel hazırlanacak olan “Kentsel Tasarım Rehberi” dikkate alınarak uygulama yapılacaktır.
8. Yapı ruhsatı düzenlenmeden önce Konya Büyükşehir Belediyesi Mimari Estetik Komisyonunun uygun görüşü alınarak Kentsel Tasarım Projesi hazırlanması zorunludur.
9- İmar çapında belirtilen değer (Emsal, Taks ve Kaks) maksimum değeri ifade etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum