Konya'da 'yarım gram' altın dönemi

Konya'da 'yarım gram' altın dönemi

İnsanların artık düğünlerde çeyrek altın takamadığını söyleyen Göçülü Altın İşletme Sahibi İsmail Karagöz, “Konya'da yarım gram altın dönemi başladı. Satışlar arttı. Alışveriş için gelen çoğu vatandaş artık 'yarım gram altın var mı' diye soruyor” dedi

Faizin yükselmesinin ardından beklenilenin aksine döviz kuru yukarı yönlü fırladı. Döviz kurundaki ateş, altın fiyatlarını da yükseltti. Gram altın bin 550 TL'yi, çeyrek altın da 2 bin 650 TL'yi gördü. Altın fiyatındaki artış, düğün yapacak çiftleri ve aileleri ise zora soktu. Konya'da vatandaşın alım için en çok sorduğu altın türü ise gram oldu. Hatta çoğu vatandaş 1 gram altından ziyade, yarım altına yöneldi.

61485019.jpg

ALTININ ONS FİYATI YUKARI YÖNLÜ SEYREDİYOR

Göçülü Altın İşletme Sahibi İsmail Karagöz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ve Merkez Bankası (MB) Bankası Hafize Gaye Erkan'ın ekonomide yapacağı hamlelerin çok önemli olduğuna dikkat çekti.

yarim-gram-altin.jpg

Doların ateşlenmesinin piyasaları tedirgin ettiğini söyleyen Karagöz, doların ateşinin söndürülmesi gerektiğini ifade etti. “Dolardan daha önemli şeylerin olduğunu görüyoruz” diyen Karagöz, “Yapılacak en önemli iş, enflasyonun düşürülmesi. Ons altın şu an bin 900 TL. Altının ons fiyatını yukarı yönlü bekliyoruz. Gram altın bin 500 bandını kırdı. Bin 700 liraya doğru gidecek. Gram altın şu an bin 550 TL, çeyrek altın da 2 bin 650 TL civarında” şeklinde konuştu.

ismail-karagoz-2.jpg

İNSANLAR DÜĞÜNLERDE ARTIK ÇEYREK ALTIN TAKAMIYOR

Önümüzdeki günlerde Konya'ya gelen gurbetçi sayısının artacağına da dikkat çeken Karagöz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Düğün sezonu açıldı. Sarraflar olarak bizler de endişeliyiz. Yüksek altın, bize zarar getirir, kâr getirmez. Satışlarımız düşer. Güvenilir liman olan altının fiyatının yükseleceğini öngörüyoruz ama. En büyük yatırım aracı dolar değil, altındır. Yatırım yapılacaksa dolara değil, altına yapılmalı. Parası ve imkânı olan varsa altından yana kullansın. Özellikle düğün yapanlar varsa, şu an altın almalarında fayda var. Tam zamanı diyebiliriz. Çeyrek altın 2 bin 650 TL olmuş. İnsanlar artık eskisi gibi düğünlerde çeyrek falan takamıyor. Piyasada zaten çeyrekten çok gram altın daha çok tercih ediliyor. Hatta gramın yarısı almaya başladı vatandaş. Konya'da yarım gram altın satışı arttı.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum