Konya'da vergi borcunu ödemeyen vatandaşa haciz geldi! Dairesi 6.5 milyona satılacak
Yayınlanma:
Türkiye genelinde vergi tahsilatlarında sıkı denetim devam ediyor. Son olarak Konya'da vergi borcunu ödemeyen bir mükellefin lüks dairesi satışa çıkarıldı.
Konya'da vergi borcunu ödemeyen bir vatandaşın lüks dairesi, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarıldı. Alaaddin Vergi Dairesi Müdürlüğü, kamu alacağının tahsili için 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun gereğince, Selçuklu ilçesinde bulunan bir daireyi açık artırma usulüyle satışa sunuyor.
Dairenin Özellikleri ve Değeri:
- Daire, Yeni Selçuk Mahallesi Hacıbekir Sokak Dilek Garden Sitesi'nde bulunuyor.
- katta yer alan daire, 12 numaralı bağımsız bölüm olarak kayıtlı.
- Dairenin rayiç değeri, satış komisyonu tarafından 6.500.000,00 TL (KDV hariç) olarak belirlendi.
Satış Detayları:
- Açık artırma, 15 Nisan 2025 tarihinde saat 10:00'da Konya Defterdarlığı Satış Salonu'nda gerçekleştirilecek.
- Artırmaya katılmak isteyenlerin, rayiç değerin %7,5'i oranında (487.500,00 TL) teminat yatırması gerekiyor.
- Satış şartnamesi, Alaaddin Vergi Dairesi Müdürlüğü Satış Servisi'nden temin edilebilir.
İhalenin Tekrarlanma İhtimali:
- İlk ihalede, dairenin rayiç değerinin %75'i bulunamazsa veya artırılan bedel kamu alacağını karşılamazsa, ihale 22 Nisan 2025 tarihinde aynı yer ve saatte tekrar edilecek.
Önemli Not:
- İlan, tapu kaydında adresi bulunmayan veya tebligat yapılamayan ilgililere de tebliğ yerine geçecek.
Bu satış, Konya'da yüksek değerli bir gayrimenkul edinmek isteyen yatırımcılar için önemli bir fırsat sunuyor.
Kaynak:Haber Merkezi
Ekonomi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazık silememişlermi borcu
Yanıtla (0) (0)Nasıl olsa vergi affı çıkar seçime yakın diye ödememiştir,hep öyle yapıyor hükümetler.
Yanıtla (3) (1)Madem paran yok ne diye daire alıyor bu insanlar.sonra ödeyemeyince haciz geliyor
Yanıtla (3) (0)Yıllardır ruhsatsız mükellefiyetsiz dükkan işletenler var..iş merkezlerine gidin 800 dükkandan kaçı vergi veriyor Selçukluda giden esnafın levhasıyla 20 yıldır ne iş yaptığı belli olmayan esnaflar var
Yanıtla (4) (0)Beşli çetenin ve milletin mna koyacağız diyen mahlukatın vergisini silen iktidar, vergisini zar zor ödeyen garibanın ümüğüne çöküyor,bu milletin vebalini nasıl ödeyeceksiniz bakalım öbür tarafta
Yanıtla (20) (5)