Konya'da toplu ulaşımda klima sorunu: 'Dışarısı 36 derece resmen yanıyoruz'

Konya'da toplu ulaşımda klima sorunu: 'Dışarısı 36 derece resmen yanıyoruz'

Konya'da havaların ısınmasıyla birlikte, toplu taşımada 'klima sorunu' yaşanmaya başladı. Bazı otobüs ve tramvaylarda klimaların çalıştırılmadığına yönelik paylaşımlar yapıldı.

Konya'da havaların ısınmasıyla birlikte, toplu taşımada 'klima sorunu' yaşanmaya başladı. Bazı otobüs ve tramvaylarda klimaların çalıştırılmadığına yönelik paylaşımlar yapıldı. Yeni otobüslerin alınmasıyla klima problemi bir nebze çözülse de, her yaz aynı senaryonun yaşanması Konyalıların canını sıkıyor.

teuteutu.png

Konya Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma otobüslerinin bazılarında özellikle eski modelli olanlarda klimalar çalışmıyor. Hava sıcaklığının 36 dereceleri gördüğü şehirde toplu taşıma ile ulaşım eziyete dönüştü.

70415.jpg

Konyalılar, klimaları çalışmayan otobüslerde terlerinde boğulacak duruma geliyor. Toplu taşıma otobüslerinin bazılarında klimaların çalışmamasının nedeni klimaların arızalı olmasından kaynaklanırken, bazen de şoförlerin keyfi tutumundan dolayı klimalar açılmıyor.

eaueaueauau.png

Bu şikayet zaman zaman tramvaylardan da geliyor. Bakımı ve onarımı tamamlanmayan otobüslerde bu konuda ciddi problemler yaşanıyor. Yeni otobüslerin alınmasıyla klima sorunu azaltılsa da sorunlar yaşanmaya devam ediyor. Sosyal medyada otobüs ve tramvaylardaki klima problemiyle ilgili neredeyse her gün yeni bir paylaşım yapılıyor.

MESUT TURAN

Kaynak:Mesut Turan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum