Konya'da tiyatro rüzgarı esecek

Konya'da tiyatro rüzgarı esecek

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Konya Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Tiyatro Festivali”, dünyadan ve Türkiye’den önemli tiyatro gruplarını 10’uncu kez Konya’da sanatseverlerle buluşturuyor.

Tiyatronun kalbi Konya'da atacak. Bugün başlayacak olan tiyatro festivali öncesi basın toplantısı düzenleyen Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Ferdi Dalkılıç, yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. Festival hakkında bilgiler verdi. Bugün perdelerini açacak festival, dünya üzerinde Türkçe tiyatro yapan ülkeleri destekleyerek, Konyalı tiyatroseverlerle buluşturma özelliği taşıyor.Türkiye’den  6, yurtdışından 5 olmak üzere toplam 11 oyunun sahneleneceği festival, 30 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek. Festival biletleri ise bugün satışa sunulacak. Festivalin açılışı Konya Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye konan ‘Fatih (Bizans Düştü)’ adlı tiyatro oyunuyla 20 Nisan Perşembe günü saat 20.00’de Konya Devlet Tiyatrosu Sahnesinde gerçekleşecek. 016-2017 tiyatro sezonunun başında prömiyer yapan ve sanatseverlerden tam not alan ‘Fatih (Bizans Düştü)’ oyununda; Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethi sırasında yaşadıkları anlatılıyor. Konya, İstanbul, Sivas, İzmir ve Van Devlet Tiyatrolarını bir araya getirecek etkinlik için Kazakistan, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Gagavuzyeri (Moldova) tiyatroları da Konya’ya geliyor. Festivalde bu yıl, Kazakistan Cumhuriyeti’nden ‘Hamlet’, Bulgaristan Cumhuriyeti’nden ‘Öpücük’, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden ‘Baştan Çıkarma’ ve Gagavuzyeri’nden (Moldova) ‘Öldür Beni Ayolcum’ isimli oyunlar sergilenecek. Türkiye’den ise Devlet Tiyatrolarının başarılı oyunlarının yer aldığı festivalde, Konya Devlet Tiyatrosu ‘Fatih’i (Bizans Düştü) ve çocuk oyunu ‘Sayı Dedektifleri’ni, İstanbul Devlet Tiyatrosu ‘Giydirici’yi, Sivas Devlet Tiyatrosu ’39 Basamak’ı, İzmir Devlet Tiyatrosu ‘Ermişler ya da Günahkarlar’ı ve Van Devlet Tiyatrosu ‘Yedekçi’yi tiyatroseverlerle buluşturacak.

KONYA'YA TİYATRO KÜLTÜRÜNÜ AŞILAYACAĞIZ

Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Ferdi Dalkılıç, düzenlenecek tiyatro festivali ile ilgili bilgiler verdi. Konya'nın tarih ve kültür koktuğunu belirten Dalkılıç, tiyatro kültürünü Konya'da en üst noktaya çıkarmak istediklerini vurguladı. Dalkılıç, daha sonra şunları kaydetti: “Sanat, bizim için büyük bir önem arz ediyor. Konya, önümüzdeki hafta içinde tiyatroya doyacak. Bu yıl da tiyatromuzda önemli oyunlar sergilenecek. Biz, bütün Konyalı vatandaşlarımızı ailecek tiyatroya bekliyoruz. Bu anlamda basın mensuplarına da teşekkürü bir borç bilirim. Bu kültürün aşılanması için var gücü ile çalışıyorlar.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.