Konyada tiyatro günleri başlıyor

Konyada tiyatro günleri başlıyor

Konya Devlet Tiyatrosu tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali bugün başlıyor

Konya Devlet Tiyatrosu tarafından  bu yıl 4.’sü düzenlenen Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali bugün başlıyor.

9 ülkeden tiyatro ekibinin katıldığı 4. Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali bugün saat 11.00’de Anıt Alanı’ndan Valiliğe kadar düzenlenecek kortej yürüyüşüyle başlayacak. İlk gün ise Çuvaşistan Cumhuriyeti tiyatro ekibinin Gümüş Ordu isimli oyunu sahnelenecek. Konya Devlet Tiyatrosu’nda düzenlenen basın toplantısında Vali Aydın Nezih Doğan, Devlet Tiyatroları Dış İlişkiler ve Festivaller Birim Sorumlusu Sükun Işıtan ve Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Tomris Çetinel festival ile ilgili bilgi verdi. Konya Devlet Tiyatrosu’nun 4 yıldır düzenlediği tiyatro festivalinin bir marka haline geldiğini belirten Vali Aydın Nezih Doğan, “Bu yıl Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali’nin 4.’sünün düzenlenmesi büyük bir başarıdır. Bu festival artık geleneksel hale gelmiştir. Konya’da son yıllarda uluslararası festivallerin sayısının artması şehrimizin tanıtımına önemli katkı sağlamaktadır” dedi.

Devlet Tiyatroları Dış İlişkiler ve Festivaller Birim Sorumlusu Sükun Işıtan da 13 yıl önce bu tür festivalleri düzenleme kararı aldıklarını ve çok önemli mesafeler kat ettiklerini belirterek, “Türkiye’nin birçok şehrinde uluslararası festivaller düzenlenmektedir. Adana, Antalya, Kayseri, Trabzon ve Konya gibi şehirlerde düzenlenen festivaller ülkemizin tanıtımına önemli katkıda bulunmaktadır. Her yıl 60 farklı ülkeden tiyatro topluluğu ülkemize gelmektedir. Bu sayı önümüzdeki yıllarda daha da artacaktır” diye konuştu.

TÜRK DÜNYASI KONYA’DA BULUŞUYOR

Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Tomris Çetinel de bu yıl 4.sünü düzenledikleri festivale tüm Konyalıları davet etti. Festival boyunca günde iki oyunun sahneleneceğini belirten Çetinel, üniversite öğrencileri için de servis kaldıracaklarını söyledi. Festivale 9 ülkeden 350’ye yakın tiyatro oyuncusunun katılacağını belirten Çetinel, festivalin dolu dolu geçeceğini söyledi. Festivalin 10 gün boyunca süreceğini aktaran Çetinel, ilk gün Çuvaşistan Cumhuriyeti’nin oyununun sahneleneceğini bildirdi.  4.Bin Ses Bir Nefes Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali’ne Çuvaşistan, Tataristan, Başkurdistan, Gagavuz Türkleri, Kırım Tatarları, Kazakistan, Makedonya, Türkmenistan ve Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti’nden tiyatro toplulukları katılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.