Konya'da tehlikeli oyun

Konya'da tehlikeli oyun

Konya'nın huzurunu bozmak ve güven ortamını sarsmak için kirli oyunlar oynanıyor. Bir taraftan Suriyeli sığınmacılar üzerinden gerginlik çıkarmak isteyenler, diğer taraftan Konya'yı IŞİD ve PKK'nın lojistik üssü gibi gösteriyor

Provokasyona dikkat!

Orta Doğu'da yaşanan şiddetli çatışmalardan dolayı zor bir süreçten geçen Türkiye, ateş çemberinin arasında kaldı. Türkiye'nin sınır güvenliğini ortadan kaldırmak ve yıpratmak için uluslararası güçler kirli bir senaryoya hazırlanıyor. Özellikle Konya gibi dini hassasiyeti olan şehirlerde sosyal medyada kullanılarak,  algı yönetimi yapılıyor. Özellikle Konya'da yaşayan Suriyeli sığınmacılar üzerinden de Konya'da gerginlik çıkartmak istiyorlar. Yetkililer, vatandaşların sağduyulu olması gerektiğini belirterek, provokasyonlara dikkat edilmesini istedi.

NEDEN KONYA'YI HEDEF ALDILAR?

Emniyet güçleri tarafından Konya'da düzenlenen IŞİD'e yönelik operasyonlar basında ve sosyal medyada geniş yer buluyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Konyalı olmasından dolayı Davutoğlu'nu ve Konya'yı yıpratmak amacıyla şehri terör yanlısı gibi göstermeye çalışıyorlar. Konya'nın dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara yardım göndermesi ve Siyonistlere karşı sert tutumu nedeniyle uluslararası arenada dikkatleri üzerine çekiyor. Terör örgütleri de dış güçlerin etkisiyle Konya'daki bazı mahallelerde gettolar oluşturarak, gençlerin beynini yıkamaya çalışıyor.

SAKAL BIRAKINCA IŞİDCİ OLUNUYOR

Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, IŞİD'in İslam değerlerini alt üst eden bir terör örgütü olduğunu söyledi. IŞİD'in İslam'ı kullanarak Müslüman kanı döktüğünü ifade eden Ağralı, “Yaptığı davranış ve eylemler İslam ile alakası yok. İslam hoşgörü dinidir ve savaşta dahi nasıl davranılması  gerektiği belirtilmiştir. Ancak IŞİD vahşi bir şekilde insanları öldürmektedir. IŞİD'in bir proje olduğunu biliyoruz. İslam değerlerini alt üst eden vahşi bir örgüttür” dedi.  “Sancak-ı Şerif ve sakal bizim değerimizdir” diyen Ağralı, ancak sakal bırakmanın IŞİD'çi olarak lanse edildiğini söyledi. Sakal bırakmanın sünnet olduğunu ifade eden Ağralı, “Sakal bırakmak artık kötü bir kampanya haline geldi. Bunu şiddetle kınıyorum. İslam adına hareket ettiğini belirten bir örgüt en çok İslam'a zarar veriyor. En çok İsrail'in sıkıntıya girmesi gerekirken resmen dayanışma içindeler. Konya ölçeğine baktığımızda da Konya nerede bir sıkıntı olursa çözüm için yardıma koşmuştur. Bosna'da olaylar oldu Konya hemen yardıma koştu. Afrika ve Orta Doğu'da da yardımlar artarak devam ediyor. Etrafına faydalı olan bir şehri dindar olması nedeniyle IŞİD diye  bağlantısı olduğu yönünde çirkin bir kampanya var. Konya'da oynanan tehlikeli bir oyun söz konusu” diye konuştu. 

 KONYA'DAN IŞİD'E MİLİTAN TOPLANIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt da, “Suriye'de 3 yıldır devam eden iç savaşın ülkemize olan yansımalarını görmekteyiz. İktidar, Suriye'deki rejim karşıtı IŞİD ve El Nusra gibi güçlere anlayışla yaklaştı. Bu anlamda Türkiye'den de resmi kaynaklara göre 10 binin üzerinde gencin IŞİD saflarına katılmak üzere Suriye'ye gittiği ifade ediliyor. Esad rejimine karşı savaşan bu grupların Türkiye'nin çeşitli hastanelerinde tedavi yapıldığı söyleniyor. İran'ın Batı'yla anlaşması, ABD'nin Esad ile devam edileceği yönünde politika gütmesi Türkiye'nin IŞİD'e karşı tavrını değiştirdi. Bunun sonucunda da orada savaşan gruplar ülkemize yöneldi. Bu bağlamda da IŞİD olayı gündeme getirildi. Hükümet IŞİD'e karşı tavrını değiştirdiği için bu tür olaylar yaşanıyor” dedi.

KONYA BİLEREK ÖN PLANA ÇIKARTILIYOR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ise, Suriye'de devam eden çatışmanın Kürdistan'ın kurulmasına yönelik olduğunu söyledi. Bu şekilde PKK'nın önünün açıldığını kaydeden Kalaycı, “Türkmenler yerlerinden edilerek Suriye'de bir koridor oluşturuluyor. Konya'dan da IŞİD'e katılım yönünde resmi açıklamalar var. Bu anlamda somut olarak IŞİD içine katılanlar varsa devlet operasyonla gereğini yapması lazım. Konya'nın huzurunu bozmak için eylemler başlarsa geç kalınmış olur tedbirli olunması lazım” dedi.

IŞİD'e katılanların kandırılmış durumda olduğunun altını çizen Kalaycı, “Özellikle gençlere IŞİD'in ne olduğu konusunda bilgilendirme yapılmalı. Özellikle din adamlarımıza, cemaat ve tarikatlara önemli görev düşüyor. İslamı amaçla katıldıklarını duyuyoruz. Bunun İslam ile bağdaşmadığını Konyamızın itibar ettiği din adamları ve cemaat önderlerimiz mutlaka anlatmalı. Konyamızın bu şekilde anılmasın fırsat vermemek lazım. IŞİD'e Türkiye'nin her alanında katılım var. Konya'yı ön plana çıkarmak haksızlık olur. Sosyal medyada yapılan propagandalar Konya'nın imajını sarsmak için bilerek yapılıyor” ifadelerini kullandı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ  merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.