Konya'da süte dev zam geldi! Fiyatı duyan şok oluyor

Konya'da süte dev zam geldi! Fiyatı duyan şok oluyor

Ekonomik krizin etkileriyle ülke genelinde her şeye defalarca zam geldi. Son olarak Konya'da süte dev zam geldi.

Türkiye büyük bir ekonomik kriz ile karşı karşıya. Son aylarda market raflarındaki zamlara vatandaş yetişemez oldu. Düzenli olarak her ürüne zam geliyor. Özellikle markalı ürünlerin fiyat politikasını vatandaş anlamakta güçlük çekiyor.

market.jpg

Örneğin a markalı bir ürünün fiyatı bugün 5 lirayken yarın 7 lira, bir hafta sonra ise 9 lira olabiliyor. Hayat pahalılığı etkisini artırdığı için vatandaş ne yapacağını bilemiyor.

kira-ev.webp

11 bin 402 lira olan asgari ücret ile geçinmek imkansız hale geldi. Konya'da en ucuz kiralık evin fiyatı 9 bin liraya yükseldi. Gıda ürünlerinde ise en çok zam süt ve süt ürünlerine geliyor. Son olarak Konya'da süte dev zam geldi.

inek.webp

Zam kararını şehirde faaliyet gösteren bazı sütçüler aldı. Perakende olarak satışa sunulan 5 litre çiğ sütün fiyatı 75 liraydı.

sutler.jpg

Zamlı tarife ile birlikte 5 litre sütün fiyatı 100 liraya yükseldi. Zamma gerekçe olarak ise artan akaryakıt fiyatları gösterildi. Perakende sütün litresi böylece 20 liraya yükselmiş oldu.

Marketlerde ise bilindik markalı sütlerine litre fiyatı 25-30 lira seviyelerinde seyrediyor. Öte yandan Konya'daki süt zammına vatandaşlar tepkili.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum