Konya'da sürpriz isimler milletvekili adayı oldu

Konya'da sürpriz isimler milletvekili adayı oldu

AK Parti 1. sıradan Tahir Akyürek'i, MHP Mustafa Kalacı'yı, CHP Barış Bektaş'ı, İYİ Parti Ünal Karaman'ı, BBP Osman Seçgin'i, Zafer Partisi de Prof. Dr. Mehmet Alagöz'ü aday gösterdi. CHP listesinden sıraya giren Hasan Ekici de Gelecek Partisi'nin adayı

Merakla beklenen listeler açıklandı. Aday listelerinde sürpriz isimler yer aldı. Cumhur İttifakı bileşenleri, kendi logolarıyla seçime girme kararı aldı. Millet İttifakı'nda ise sadece İYİ Parti kendi listesiyle seçime girecek. Gelecek Partisi, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti CHP listesinden seçime girme kararı aldı. CHP listesinden Konya'da Saadet ve DEVA Partisi'ne kontenjan ise ayrılmadı. Zafer Partisi'nin Konya 1. sıra adayı genel başkan yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Alagöz oldu.

AK PARTİ KONYA'DA AKYÜREK'E EMANET

AK Parti, 1. sıradan uzun yıllar Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış Tahir Akyürek'i aday gösterdi. 27. dönem vekillerinden sadece 5 isim yeni listede yer aldı. Akyürek ile birlikte Orhan Erdem, Selman Özboyacı, Abdullah Ağralı ve Ziya Altunyaldız önceki dönem vekilleri olarak listeye girdi. AK Parti Konya listesinin en dikkat çeken ve merak edilen ismi de 4. sıra adayı Meryem Göka oldu. AK Parti'nin Konya listesinde 3 kadın kendine yer buldu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden istifa eden, aday adayı olan ve listede kendine yer bulan Ercan Uslu ise 13. sırada yer aldı. Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanvekili Latif Selvi de listeye girdi.

MHP'DE İKİNCİ SIRAYA SÜRPRİZ İSİM

MHP'nin Konya listesinde başı, yıllardır vekil olan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı çekti. Mevcut vekil Esin Kara ise listede kendine yer bulamadı. MHP'ye uzun yıllar hizmet etmiş birçok isimin liste dışı kalması da dikkatlerden kaçmadı. MHP'de ikinci sıra aday olarak Celil Çalış ve Güzide Çıpan beklenirken, Konur Alp Koçak ikinci sırada yer aldı. Çalış, listede 3, Çıpan da 4. sıraya yazıldı.

CHP LİSTESİNDE GELECEK PARTİSİ KONTENJANI

Millet İttifakı Partileri (Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti) CHP listesinden seçime girme kararı aldı. Genel merkezlerin yaptığı istişareler sonucu Konya'da Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti'ye kontenjan ayrılmadı. CHP listesinde Gelecek Partili 2 isim yer aldı. CHP'nin birinci sıra adayı 5 yıl boyunca CHP Konya il başkanlığı yapan Av. Barış Bektaş oldu. İkinci sırada ise Gelecek Partisi'ne kontenjan ayrıldı. Gelecek Partisi'nin Konya kurucu il başkanı Hasan Ekici, CHP'nin ikinci sıra adayı oldu. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Av. Genç Osman Killik 3. sıra, Gelecek Partisi kurucular kurulu üyesi Ömer Ünal 4. sıra olarak yer aldı. Ünal'ın 4. sıradan aday gösterilmesi ise son dakika gelişmesi olarak duyuruldu.

KARAMAN 1, YOKUŞ 2, TOZOĞLU 3. SIRADA

Millet İttifakı'nın paydaşlarından İYİ Parti ise kendi logosuyla seçime girme kararı aldı. İYİ Parti'nin 1. sıra adayı eski teknik direktör Ünal Karaman oldu. Karaman kısa süre önce İYİ Parti'ye katılmış ve rozeti genel başkan Meral Akşener tarafından takılmıştı. Listenin ikinci sırasında da mevcut vekil Fahrettin Yokuş yer aldı. 3. sıra adayı ise görevi başında hayatını kaybeden merhum Gökhan Tozoğlu'nun eşi Selin Tozoğlu oldu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum