Konya'da sokak köpekleri için çözüm bulundu! Proje hazır

Konya'da sokak köpekleri için çözüm bulundu! Proje hazır

Saadet Partisi Karatay Belediye Başkan Adayı Muhammed Cihad Güzel, “Bu meseleyi hazırladığımız proje ile kökünden kazıyacağız. Artık hiçbir Karataylı korkuya kapılmayacak” dedi

Karatay'ın en büyük problemleri arasında başıboş köpek sorununun yer aldığını söyleyen Saadet Partisi Karatay Belediye Başkan Adayı Muhammed Cihad Güzel, “Bu meseleyi hazırladığımız proje ile kökünden kazıyacağız. Artık hiçbir Karataylı korkuya kapılmayacak” dedi.

428507907-710832914559942-7309359324425570720-n.jpg

KARATAY'IN BİR DEĞİL BİRÇOK PROBLEMİ VAR!

Saadet Partisi Karatay Belediye Başkan Adayı Muhammed Cihad Güzel, Merhaba Gazetesi'nin sorularını yanıtladı. Karatay'da bir değil, birçok problemin olduğunu vurgulayan Güzel, Karataylıların genel siyasetten ve gidişattan sıkıntı duyduğunun altını çizdi. Güzel, Karataylıların ucuz konut hamleleriyle yüzlerinin güldürülmesi gerektiğini, arsa satışlarının birkaç firmaya değil, genele yayılmasının daha doğru olacağını söyledi. Güzel, belediye başkanı seçilmesi durumunda kadınları ve gençleri de asla unutmayacaklarını, bu kesimler için de projelerinin hazır olduğunu ifade etti.

421832104-710810384562195-8799303357223506983-n.jpg

**Muhammed Cihad Bey, sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

-Ben, Muhammed Cihad Güzel. 1990 doğumluyum. Aslen Akrören, Alanlı'yım. İlköğretimimi Mareşal Mustafa Kemal'de tamamladım. Daha sonra Enderun Fen Lisesinden mezun oldum. Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirdim. Şu an kendi alanımla alakalı iklimlendirme, havalandırma alanında kendi iş yerimde faaliyet göstermekteyim. Evli ve 3 çocuk babasıyım.

421957740-700855685557665-7891656999812274129-n.jpg

HALKIMIZ GENEL SİYASETE VE İSRAFA KIZGIN!

**Seçim çalışmalarında son düzlüğe giriliyor. Çalışmalarınız nasıl gidiyor, sahadan edindiğiniz izlenimler nelerdir?

-Biz, yaklaşık 2 aydır sahadayız. Vatandaşlarımızla birçok yerde Karatay'ımızla alakalı uzun uzun istişareler yapıyoruz. Sahada şunu görüyoruz; vatandaşımız iktidar partisinin 'Konya'da ceketimizi koysak kazanırız' anlayışına karşı çok öfkeli. Özellikle ekonomik kriz, halkımızı çok zor durumda bıraktı. Halkımız, genel siyasi gidişata ve yerel yönetimlerin israf politikalarına kızgın. Karatay'daki bütün semt pazarlarını gezdik. Şimdiye kadar esnafımızın yüzde 80'ine ulaştık. Birçok yerde aynı serzenişle karşılaşıyoruz doğrusu.

**Aslında merkez ilçeler arasında en zorlu çalışmanın yapıldığı ilçe Karatay. AK Parti’ye en fazla desteğin çıktığı ilçe Karatay çünkü. Sizce Karatay halkı, iktidara verdiği desteğin karşılığını yeterince görüyor mu?

-Kesinlikle görmüyor. Tam tersi. 'Nasıl olsa kazanırız' anlayışı ile Karatay'a hak ettiği yatırımlar yapılmıyor.

DAR GELİRLİLERİ TECRÜBEMİZLE EV SAHİBİ YAPACAĞIZ

**Size göre Karatay’ın en büyük problemi nedir? Sizin bu probleme yönelik çözüm önerileriniz nelerdir?

-En büyük problemi değil de 'en büyük problemleri' dersek daha doğru olur. Başıboş sokak hayvanlarından, hava kirliliğine, oradan sosyal belediyecilik anlayışından uzak, zengin yatırımcıya hizmet eden kooperatif anlayışına kadar birçok problem var Karatay'da. Merkez ilçeler arasında en çok başıboş köpek problemi, Karatay'ımızda ama maalesef yerel yönetimler bu olay sümen altı yapıyor. Yine hava kirliliği meselesi malumunuz hiç konuşulmayan bir mesele. Ancak kirlilik ilçede hayati risk derecesine ulaştı. En son açıklanan veriler ışığında Karatay, Türkiye geneli ölçümlere göre en kötü havaya sahip 7. ilçe. Bugün vatandaşlarımızın en büyük problemlerinden biri olan 'kira artışları' Karataylı vatandaşlarımızın da canını yakıyor. Biliyorsunuz, 1992-2004 yılları arasında Saadet Partili belediyeler, Karatay'da iş başındayken sosyal belediyecilik anlayışı ile kooperatifçilik hamleleri başlattı. Bendeniz, bir memur maaşıyla geçinen 4 kardeşli bir babanın evladıyım. Saadet Partili belediyeler döneminde başlatılan Fetihkent koopartifine yazılan babam, 4 evladını okuturken bir de ev sahibi oldu. Bugün ise durum çok farklı... Karatay Belediyesi'nin son başlatmış olduğu kooperatifin peşinatı 500 bin TL. Aidatı ise 25 bin lira. Saadet Partili belediye başkanlarının dar gelirli aileler için başlatmış olduğu kooperatifçilik, bugün sadece zengin yatırımcıya hizmet ediyor. Dar gelirli vatandaşlarımız, kiraya mahkum edilmiştir. İnşallah seçimi kazandığımızda sosyal belediyecilik anlayışı ile ikinci veya üçüncü kişilere para kazandırmadan ihtiyaç sahiplerine yönelik kooperatif hamleleri başlatacağız. Bu kooperatiflerden belediye olarak bir kuruş kâr elde etmeyeceğiz. Diğer mesele başıboş sokak köpekleri meselesi. Her gittiğimiz yerde vatandaşlarımız en çok bu konudan dert yakınıyor. Biz, bu meseleyi kökünden kazıyacağız. Kesinlikle Karatay'da yaşayan vatandaşlarımız artık sabah erken vakitte çocuklarını okula gönderirken korkuya kapılmayacak. Biz, öncelikle veteriner ve mama desteği sağlayarak, bu hayvanları sahiplendirmeyi teşvik edeceğiz. Sahiplendirilmeyen köpekleri 7/24 izlenebilir barınaklarda toplayıp, bakımlarını üstlenerek bu meseleyi çözüme kavuşturacağız.

gg3ady0xuaaqmu5.jpg

BİZ ARSALARIN 3-5 BÜYÜK ŞİRKETE SATILMASINA KARŞIYIZ!

**Karatay'da sanayi bölgeleri yaygın. Belediye başkanı olursanız, sanayi özelinde hangi projeleri hayata geçirmeyi düşünüyorsunuz?

Şimdi öncelikle problemler, sorunlar noktasında ifade etmek istediğim bazı hususlar da var. Daha sonra bu sorunuza da bir yanıt vereceğim. İsraf meselesine de değinmek istiyorum. Billboard ve sosyal medya reklamlarından, şatafatlı açılışlara, festivallere ve törenlere... Yapılan bütün israf harcamaları, belediyemize ciddi külfet oluşturuyor. Bu şekilde israfların önünü acilen keseceğiz. Sırf bu israflara para yetiştirmek için Karatay Belediyesi ciddi mülk satışları yapıyor. Diğer gözden kaçırılan mesele de sanayi arsalarındaki blok satışlar. Aslında birçok Karataylının bilmediği hatta sadece sanayicimizin dikkatini çeken bir husus bu. Malumunuz Karatay'ımızın sanayi bölgesi büyük ve belediye belirli periyotlarla bu bölgelerden büyük arsalar satıyor. Biz, 'belediye arsa satmaz' demiyoruz ama Karatay'ın sanayi bölgesindeki arsalarının 3-5 büyük şirkete satılmasına karşıyız. Çünkü bu şekilde sanayicimiz bu müteahhit firmaların insafına terk ediliyor. Şunu belirtelim; öncelikle biz satarak gelir oluşturmaktan yana değiliz. İş başına geldiğimizde ihtiyaç anında Karatay Belediyesi olarak sanayi kooperatifleri kurarak, açığı kapatacağız.

DEVLET ELİYLE GENÇLERİMİZE KUMAR OYNATILMASINA KARŞIYIZ!

**Kısa süre önce bir iddia bayisinde esnafla sohbetiniz oldu. “İddia bayileri hakkında ne düşünüyorsunuz” sorusuna, ‘göreve gelince kapatacağız’ diye bir cevabınız oldu. Bu ve benzeri konularda gerçekten ne düşünüyorsunuz? Ayrıca o sohbetten sonra nasıl geri dönüşler aldınız?

-Tabi birçok esnafımızla güzel diyaloglarımız oldu. Oradaki samimi ortam ve açık sözlülük vatandaşımızın bize ve partimize teveccüh göstermesine vesile oldu. İddia bayisindeki esnaf Ağabeyimizi hiçbir siyasi parti, ziyarete gitmemiş. İlk defa bir siyasi olarak biz girmişiz dükkânına. Memnun oldu haliyle ve böyle bir diyalog çıktı ortaya. Ayrıca bu konuda şunu da belirteyim, devlet eliyle gençlerimize kumar oynatılmasına şiddetle karşıyız.
**Karatay’da AK Parti’den bir sıkılmışlık var mı? Saadet Partisi’nin ilçede oy oranı nedir, bir anket çalışmanız oldu mu?
-Tabi. Bunu sahada çokça müşahade ettik. Vatandaşımız değişimden yana tavır sergiliyor. Anket çalışmamızı sahada çalışarak, bizzat kendimiz yapıyoruz. Allah'ın izni ile 1 Nisan sabahı Karatay özlediği Saadet belediyeciliğine kavuşacak. Gittiğimiz her yerde insanımız bize sıcak davranıyor ve desteklerini belirtiyor.

KARATAYLI KADINLARA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE

**Son olarak neler söylemek istersiniz?

-Ekonomik sıkıntılardan dolayı ev hanımlarımız da aile bütçesine destek olmak zorunda kalıyor. Sanayicilerimiz ile birlikte ortaklaşa yapacağımız mahalle atölyeleri ile sadece hanımların çalışabileceği güvenli ortamlar oluşturarak hem hanım kardeşlerimizin aile ekonomisine katkı sunmasını sağlayacağız hem de sanayicimizin ufak el emeği ve işçilik problemini ortadan kaldıracağız. Yine mahallelere açacağımız tam gün kreşleri ile ailelerin çocuklarını güven içinde bırakabilecekleri eğitim yuvaları kuracağız. Gençlerimiz bizim için çok önemli. Şeytanın hiçbir taşın altını boş bırakmadığı böyle bir dönemde, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak belediye olarak önceliğimiz olacak. Etüt merkezlerinden, spor faaliyetlerine kadar gençlerimizin belediyesi olacağız. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı'ndan (MGV) edinmiş olduğumuz tecrübe ile gençlerimizi donanımlı hale getireceğiz. Daha önce de belirttiğim gibi gençleri kumara, iddia bayii ve kahvehane köşelerine mahkum etmeyeceğiz. 31 Mart seçimlerinin Türkiye'ye, Konya'ya, Karatay'ımıza, hayırlar getirmesini cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Bize bu imkânı verdiği için Merhaba Gazetesi'ne teşekkür ediyorum.

RÖPORTAJ: EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum