Konya'da sokağa TIR park etme devri bitiyor! Büyük projede somut adım atıldı

Konya'da sokağa TIR park etme devri bitiyor! Büyük projede somut adım atıldı

Konya'da yıllardır merakla beklenen dev projede somut adım atıldı. Yeni Kamyon Garajı inşa edilecek ve buraya 3 bin TIR park edilecek.

Yıllardır Konya gündeminde olan yeni kamyon garajı ile ilgili ihale süreci başladı. Mahalle aralarında kamyonların ve tırların park edilmesi büyük soruna neden oluyordu. Uzun zamandır yapılması planlanan ve geçen yıl tanımı yapılan Yeni Kamyon Garajı Projesi ile ilgili somut adım sonunda atılıyor. 2022 yılının Ocak ayında protokolü imzalanan Yeni Kamyon Garajı Projesi’nin ihalesinin yapılacağı tarih belli oldu.

yeni-kamyon-garaji.jpeg

PROTOKOL İMZALANALI NEREDEYSE 2 YIL OLACAK

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu ve KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, 5 Ocak 2022 tarihinde Yeni Kamyon Garajı Projesi ile ilgili protokol imzalarını atmıştı. Konya Büyükşehir Belediyesi, KONESOB, Konya Şoför, Nakliyeci ve Otomobilciler Esnaf Odası ile birlikte yürütülen Yeni Kamyon Garajı Projesinin ihalesi 26 Ekim 2023 tarihinde saat 11.30’da yapılacak.

konyada-dev-bir-proje-hayata-geciyor-imzalar-atildi-003.jpeg

400 BİN METRE KARELİK ALANA İNŞA EDİLECEK

Yeni Kamyon Garajı Konya Aksaray Karayolu üzerinde yer alan Karatay İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi adresinde 34964 ada 1 parsel ile 34970 ada 1 parseller arasında 400 bin metrekarelik bir arsa üzerinde inşa edilecek. Yeni kamyon garajı projesinde 216 dükkânın yer alacak. Projenin içerisinde ayrıca üç bin araçlık tır parkı, 500 araçlık otomobil parkı, 42 adet dükkân, kafe, restoran ve bankaların yer aldığı sosyal tesisler, bin 300 metrekarelik otel, hamam ve sauna, 300 metrekarelik alanda da cami ve şadırvan yer alacak.

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum