Konya'da şok istifa: Partideki kötü gidişattan dolayı görevini bıraktı

Konya'da şok istifa: Partideki kötü gidişattan dolayı görevini bıraktı

Yeniden Refah Partisi (YRP) Konya Kurucular Kurulu Üyesi Abdullah Azimli, düzenlediği basın toplantısıyla Kurucular Kurulu Üyeliğinden ve partiden istifa ettiğini duyurdu.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Konya Kurucular Kurulu Üyesi Abdullah Azimli, düzenlediği basın toplantısıyla Kurucular Kurulu Üyeliğinden ve partiden istifa ettiğini duyurdu. 3 nesildir dededen, babadan Milli Görüşçü ailenin bir efradı olduğunu ifade eden Azimli, “Dedem Silleli Hoca Abdullah Efendi 1969’dan önce Erbakan Hocam, Süleyman Arif Emre ve Hasan Aksoy gibi isimlerle defalarca görüşmüş. Dedemin Erbakan Hocamın bağımsız aday olup, milletvekili olmasında büyük katkıları oldu. Aynı zamanda Tahir Büyükkörükçü Hocanın da hocalığını da yapmıştır.

whatsapp-image-2024-06-03-at-11-51-53-1.jpeg

Babam Musa Azimli, Milli Nizam Partisi ve Milli Selamet Partisi’nde görev aldı. Beldesinde bin 299 oyun bin 277’sini Mili Selamet Partisi’ne kazandıran belde başkanıdır. Ben ise bu davaya hizmet edebilmek için resmi kurumlardan emekliliğimi istedim ve Karatay ilçesi kurucular kurulu üyeliği, ilçe teşkilat başkanlığı, iki dönem genel merkez delegeliği, il ekonomi, il STK ve uzun süre il teşkilat başkanlığı yaptım” dedi. Genel seçimlerden önce ise babasının rahatsızlığı dolayısıyla partiden uzaklaşmak zorunda kaldığını dile getiren Azimli, menfaat gözetmeksizin üst düzey çalışmalar yaparak 29 ilçede partiyi teşkilatlandırdığını hatırlattı.

whatsapp-image-2024-06-03-at-11-51-33.jpeg

'AHLAK VE MANEVİYAT ANLAYIŞININ YERİNİ EYYAMCILIK ALDI'

Gelinen aşamada Yeniden Refah Partisi’nin Milli Görüş’ten uzaklaştığını, ahlak ve maneviyat anlayışının yerini eyyamcılığın aldığını kaydeden Abdullah Azimli, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “YRP’de maddiyatçılık ön plandadır. Birlik ve beraberlik yerine fitne kol geziyor. Kifayetsiz kişiler tercih sayan oldu. Dedikodu ve kovuculuk bulaşıcı hastalık oldu. Edep ve ahlaka aykırılık sineye çekiliyor. Milletvekilleri, belediye, teşkilatlar arası çekişmeler üst düzeye ulaştı. İstişare adına hiçbir görüşme yapılmıyor.

whatsapp-image-2024-06-03-at-11-51-52.jpeg
Bu sebeplerden dolayı siyasi partilerle görüşümüz uyumsuz hale geldi. YRP üyeliğimden ve tüm görevlerimden istifa ediyorum. Hiçbir siyasi parti ile bağım yoktur. 25 yıl hizmet ettiğim Sille Kültür ve Tarihini Koruma Derneği’nde devam ediyorum. Aynı zamanda genel başkanlığını Latif Cem Baran’ın yaptığı Birlikte İleri Derneği’nde devam edeceğimizi buradan ilan ediyorum.”

MESUT TURAN

Kaynak:Mesut Turan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum