Konya'da silahlı şiddet olayları arttı! Gökten kurşun yağyor
Bireysel silahlanma artıyor. İnsanlar, silaha daha kolay ulaşır hale geliyor. Huzur şehri Konya, silahlı şiddet olaylarına sıkça şahit olmaya başladı. Özellikle son bir ay içerisinde yaşanan hadiseler, vatandaşın korkusunu artırdı. Silahlı olaylar, genellikle aralarında husumet bulunan, ekonomik problem yaşayan, aile içi şiddet çeken ve cinnet geçiren kişiler tarafından yaşandı. Gençlerin olaylara karışması da dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca evde ateşli silah bulundurmak ölüm riskini yüzde 12'den fazla artırıyor.
KADINHANI'NDA BİR KİŞİ ÖLDÜ
Konya'nın Kadınhanı ilçesindeki düğünde havaya ateş açılması sonucu başından vurularak ağır yaralanan kişi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İlçede Yapılan düğün sırasında havaya ateş açılması sonucu kurşunlardan birinin isabet ettiği Mashar Uğurlu, tedavi gördüğü Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
KARATAY'DA 2 KİŞİ YARALANDI
2-3 gün önce bir silahlı olay da Karatay'da yaşandı. Karatay'da bir galeride, henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından otomobilden açılan ateş sonucu 2 kişi yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Edinilen bilgiye göre, henüz plakası belirlenemeyen bir otomobilden sokak üzerindeki iş yerine kişi veya kişiler tarafından ateş açıldı.
SİLLE'DE SİLAHLAR KONUŞTU
Yine önceki gün Konya'nın tarihi mekânlarından biri olan Sille'de de silahlar konuştu. İddialara göre öğle saatlerinde tartışan iki grup akşam kafede karşılaşınca tekrar kavga etmeye başladı. Çıkan kavgada kafe çalışanı olduğu öğrenilen şüpheli Furkan Y, Ömer Faruk Yücetaş'ı karnından vurarak ağır şekilde yaraladı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Bu olayların yanı sıra, Konya'da son 1 ay içerisinde 10'dan fazla silahlı olay yaşandı.
İNSANLAR KENDİNCE ADALET ARAYIŞI İÇİNE GİRİYOR
Hukukçu Turgay Bilge, ekonomik gidişatın insanların tahammülünü zorladığını vurguladı. Geleceğe dair umut görmeyen insanların yaşam mücadelesinin çetin olduğunu söyleyen Bilge, “Yargı, iş yoğunluğu sebebiyle insanların adalet arayışlarına cevap veremiyor” dedi. Durum böyle olunca insanların kendince adalet arayışı içine girdiğini ve silaha yöneldiğini dile getiren Bilge, “Bir süre sonra adaletten çok, güçlünün zayıfa üstün geldiği bir noktaya geliyor mesele. İnsanlar kendince bir adalet kuruyor ve sonucunda da istenmeyen olaylar yaşanıyor” şeklinde konuştu.
CAYDIRICILIK YOK! SİLAH TEŞVİK EDİLİYOR
Ruhsatsız silah taşımanın cezasının 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası olduğunu ifade eden Hukukçu Turgay Bilge, konuşmasını şöyle konuştu: “1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasının bir yatarı olmuyor. İlk kez işlenen suçlarda da ciddi ceza alınmıyor. Bu anlamda bir caydırıcılık da olmuyor. Olayların artmasını teşvik ediyor bu durum. Bu meselenin en önemli çözümlerinden biri denetleme olabilir. Toplumsal olarak kültürümüzde silahın ayrı bir yeri var. Bu konuda eğitimin artırılması gerekir. Silahla sorunların çözülmeyeceği bilinmeli. Televizyon dizilerinde şiddet olaylarının yaygınlaşmasının, silah kullanımının özendirilmesinin de önüne geçilmeli. Düzenleme şart.”
EMRE ÖZGÜL
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.