Konya'da Şefikcan Caddesiyle ilgili önemli açıklama! Büyük sıkıntı çözüldü
Konya İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Konya Polisevi’nde düzenlediği basın toplantısıyla gazetecilerle buluştu. Karabulut, göreve geldikleri günden bu yana ekibiyle birlikte yürüttüğü çalışmalar, operasyonlar ve faaliyetler hakkında bilgiler verdi. İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, “Bu ilin daha yaşanılabilir hale gelmesi için hep birlikte çalışacağız. Öz ve dış eleştiriye açığız. Eleştirileri mutlaka değerlendiriyoruz. Konya’ya ‘huzur şehri’ diyoruz ya biz Konya’yı gerçekten huzur şehri yapmak için çalışıyoruz” dedi.
ADALET ÇERÇEVESİNDE GİREMEYECEĞİMİZ YER YOK
Konya’nın sürekli dışarıdan göç aldığını, Türkiye’nin neredeyse bütün yollarının Konya’ya çıktığını dile getiren Karabulut, daha sonra şunları kaydetti: “Bu yönüyle Konya’nın elbette birtakım suçlara maruz kalacağını yadırgamamak gerekir. Nerede ne sorun var bizzat kendim gidip görüyorum. Sorunları yerinde görüp, tedbirlerimizi ortaya koyduk. Göreve ilk geldiğimizde ‘Doğanlar, Şefikcan ve Tatlıcak’ dediler bize. Gece ve gündüz zaman içinde her sokağı göz önünde bulundurarak araştırma yaptık. Planlamaya gittik. ‘Girilmez’ denilen yerlere girdik. Devletin giremeyeceği yer yok. Bizim de giremeyeceğimiz, dokunamayacağımız hiçbir yer olmaz. Bu da adalet çerçevesinde olur. Bizim başarımızı halkımızın görmesi gerekir. Konyalıların düşüncesi bu anlamda çok önemli. Halkın bizim için ne dediği çok kıymetli. Halk ne söylüyor, rahatsız oldukları hikayeler neler, bunları dinleyip, tedbirler alıyoruz.”
GENÇLERİ ZEHİRLEYENLERİ BU İLE SOKMAYACAĞIZ
Geçmiş yıllarda çok özel sorunların Konya’nın gündeminde olduğunu hatırlatan Konya İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, narkotik meselesini Konya’nın gündeminden düşürdüklerini ifade etti. “Yaptığımız operasyonlarla talepkârlar mala ulaşım noktasında problem yaşıyor” diyen Karabulut, “Malı satanların yakalanması bu anlamda çok önemli. Bizim politikamız, Konya’ya madde girmemesidir. Bugüne kadar bin 735 kişiyi tutuklattık. Topyekün mücadele daha etkin sonuçlar veriyor. Biz de politikamızı bunun üzerine kurduk. Konya gençlerinin bağımlı olmasının önüne geçmeye çalışıyoruz. Kararlıyız, mücadelemiz devam edecek. 8 Haziran 2023’ten itibaren 1 milyon 399 bin 76 adet sentetik hap ele geçirdik. 129 kilo esrar ele geçirdik. Konya, doğal uyuşturucu (esrar) ile ilgili ithal ve ihraç eden bir il değil. 1 grama da tonlara da aynı hassasiyeti gösteriyoruz. Gençleri zehirleyenleri bu ile sokmayacağız. Girenleri de tespit edip, cezaevine koyuyoruz. Narkotik suçlularına göz açtırmayacağız. Onların nefesini kesmek için uğraşıyoruz” şeklinde konuştu.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.