Konya'da seçim telaşı yaşandı

Konya'da seçim telaşı yaşandı

7 Haziran Genel Seçimleri Konya'da yoğun bir katılımla gerçekleşti. Vatandaş oyunu kullanmak için sabahın erken saatlerinde oy kullanacağı okullara gitti

Bugün Konya'da 1 milyon 430 bin 306 seçmen sandık başına gitti. Seçmen, 4 bin 523 sandıkta oyunu kullandı. 7 Haziran Genel Seçimleri için Konya'ya gelen vatandaşlar az da olsa Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yoğunluk oluşturdu. Oy kullanmak için Konya'ya gelen vatandaş, oyunu kullandıktan sonra yaşadıkları şehre geri döneceklerini belirtti. Yolcu almak için otogara girmeye çalışan otobüsler, zaman zaman otogar girişinde kuyruk oluştururdu.

Kontur Genel Müdürü Ertuğrul Sarıhan, okulların kapalı olmadığı için otogarda çok fazla bir seçim yoğunluğunun yaşanmadığını söyledi. Büyük şehirlere nazaran ilçelere ek seferler düzenlediklerini kaydeden Sarıhan, “Genel olarak seçimlerde yüzde 20-30 oranında bir artış yaşandı. Ramazan ya da Kurban Bayramı gibi ek tedbir alacak bir durum söz konusu olmadı. Öğrencilerin de büyük çoğunluğu artık ikametgahını Konya'ya aldığı içi şehir dışına çıkması gibi bir olay olmadı” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİN SEÇİME İLGİSİ

7 Haziran seçim sonuçlarında, ilk kez sandığa giden yeni seçmenlerin de etkisi büyük oldu. Geçen yılki Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından, 18 yaşını doldurmuş 1 milyon 103 bin 258 genç ilk kez oy kullandı. 4 üniversitesi ile öğrenci şehri haline gelen Konya'daki genç seçmenlerde oyunu kullanmak için memleketlerinin yolunu tuttu. Cuma ve Cumartesi günü Otogarda öğrenciler yoğunluk oluşturdu.

Büyük çoğunluğu 18 yaşını dolduran öğrenciler oylarını kullanabilmek için memleketlerine gitti. Sınavların da iptal edilmesiyle birlikte birçok öğrenci oyunu kullanmak için cuma gününden itibaren memleketinin yolunu tuttu. Konya'ya da hatırı sayılır bir oranda öğrenci geldi. Özellikle otogarda seçim yoğunluğu yaşandı. Mezuniyet töreni olan son sınıf üniversite öğrencileri ise yaşadığı şehre giderek tören için ailesi ile birlikte geldi.

Ancak hatırı sayılır bir onarda da öğrencilerin oy kullanmadığı tahmin ediliyor. Özellikle Konya'ya uzak şehirden gelen öğrencilerin sınavların iptal edilmesine rağmen oy kullanmak için memleketine gidemedi. İkametgahı Konya'da olmayan birçok öğrenci uzun yol şartlarından dolayı oyunu kullanamadı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.