Konya'da seçim sonuçlarını anket firmaları değil bu adam bildi!

Konya'da seçim sonuçlarını anket firmaları değil bu adam bildi!

Konya ve Türkiye genelinde yaşanan seçim heyecanında en çok konuşulan anketler oldu. Birçok anket firması seçim sonucunu tahmin edemedi. Konya'da ise bu kişi seçim sonuçlarını tahmin etti.

Konya ve Türkiye genelinde yaklaşık 3 aydır seçim heyecanı yaşanıyor. Bu süreçte vatandaş en çok anket sonuçlarına göz attı. 14 mayıs seçimlerini tahmin edemeyen anket firmaları 28 mayıs seçimlerinde de başarısız oldu.

erdogan-kilicdaroglu.jpg

Türkiye dün Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turu için sandık başına gitti. Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen yarış sonuçlandı. Vatandaş bir kez daha Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı seçti.

sandik-konya.jpg

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimi Konya sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 73, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 27 oy aldı.

konya-secimleri.jpg

Bu süreçte Konya ve Türkiye genelinde onlarca seçim anketi yapıldı. Söz konusu anket firmalarının çoğu seçim sonucuna yakın bir tahminde bulunamadı.

secim-anketleri.png

Konya Merhaba Gazetesi Yazarı Erkant Uysal ise geçtiğimiz 5 gün önce kaleme aldığı yazıda seçim sonuçlarını tahmin etti.

Erkant Uysal'ın yazısındaki ilgili bölüm şu şekilde:

Hükümete muhalefet etmek için aday olan Oğan’ın, tüm eleştirilerini yok sayarak Erdoğan’a destek vereceğini açıklamasına artık şaşırmamak gerekiyor. Buna rağmen ikinci turda yüzde 6,75’lik oy Konya’da adaylara eşit miktarda dağılır. Dolayısıyla Erdoğan yarışı yüzde 73’ün üzerinde, Kılıçdaroğlu ise yüzde 26’nın üzerinde tamamlar.

Yazının tamamını okumak için buraya tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum