Konya'da kuru soğan fiyatlarında neler oluyor? Gidişat iyi değil

Konya'da kuru soğan fiyatlarında neler oluyor? Gidişat iyi değil

Kuru soğanın kilogram fiyatı Konya'da 25 lirayı buldu. Soğanın fiyatı son bir ayda yüzde 30’un üzerinde artış gösterdi. Yeni mahsul ürünlerin piyasaya sürülmesiyle fiyatların düşeceği söylenmişti ancak beklenen olmadı

Sofraların vazgeçilmezlerinden kuru soğanın kilosu rekor kırıyor. Son 1 ay içerisinde fiyatı en çok artan ürün kuru soğan oldu. Mart ayında kilosu 16-18 lirayı satılan soğan şimdi 25 lira oldu. Vatandaş, bu duruma tepki gösterdi. Kuru soğanın kilosu muz, mandalina ve portakal gibi meyveleri bile geride bıraktı.

767678.jpg

HAL ÇIKIŞ FİYATI BİLE 14-20 LİRA!

Konya Adnan Menderes Toptancı Hali'nde kırmızı soğanın hal çıkış fiyatı en düşük 18, en yüksek 28 lirayı buluyor. Kuru soğanın ise hal çıkış fiyatı en düşük 14 lira, en yüksek 20 lira. Hal çıkış fiyatı bile çok pahalı olan kuru soğanın kilogram fiyatı, Konya'da 25 lirayı buldu. Ucuz olarak bilinen pazarlarda bile ucuz soğan bulmak imkânsız hale geldi.

FİYATLARIN DÜŞECEĞİ SÖYLENMİŞTİ, BEKLENEN OLMADI

Mart ayında soğan fiyatında artıştan ötürü gazetemize özel açıklamalarda bulunan Konya Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Adnan Pirinç, soğan fiyatındaki artışın en önemli nedeninin rekoltedeki düşüş olduğunu söylemişti. Geçen yıl soğan eken üreticinin fiyat düşüklüğünden dolayı zarar ettiğini ifade eden Pirinç, “Geçen yıla göre soğan rekoltesinde ciddi bir düşüş oldu. Üretici bu sene ekmemeyi tercih etti. Bir de üzerine soğanda don olayı yaşandı. Hastalıklı soğanları da depoya aldılar onlar da depoda çürüdü. Doğal olarak fiyatlar 20 TL’ye kadar çıktı. Yeni mahsul soğanlar 15 güne kadar pazarlara gelecek. O zaman fiyatlarda yüzde 50 oranında bir düşüş bekliyoruz” demişti. Aradan 1 ay geçti ama soğan fiyatı düşmedi. Fiyatlar, geçen aya oranla daha da arttı.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum