Konyada Kurban Bayramı böyle geçti

Konyada Kurban Bayramı böyle geçti

Kurban Bayramı vesilesiyle düzenlenen bayramlaşma törenleri renkli görüntülere sahne oldu.

Kurban Bayramı vesilesiyle düzenlenen bayramlaşma törenleri renkli görüntülere sahne oldu. Siyasi partilerin bayramlaşma programında güncel siyasi tartışmalar ve yerel seçimlere ilişkin değerlendirmeler öne çıktı. Bayram insanları birbirine yakınlaştırırken, akraba ve komşular ihmal edilmedi. Kabir, Huzurevi ve Çocuk Yuvası ziyaretleri de unutulmadı

 

 

BAYRAMLAŞMA MERASİMİNE YOĞUN İLGİ

 

Konya’da valilik, resmi kurumlar, odalar ve meslek kuruluşlarının geleneksel bayramlaşma merasimi yoğun katılımla gerçekleşti. Mevlâna Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine Konya Valisi Osman Aydın, Konya Hava Savunma Okulu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekilleri Prof. Dr. Sami Güçlü, Hasan Angı, Orhan Erdem, CHP Milletvekili Atilla Kart, MHP Milletvekili Mustafa Kalaycı, İl Emniyet Müdür Vekili Numan Kayaaslan, Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu,  Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Karatay Kaymakamı M. Hakan Güvençer, askeri ve mülki erkan, siyasi parti temsilcileri, oda ve borsa başkanları ile sivil toplum örgütü yöneticileri katıldı. Konuklar Vali Osman Aydın tarafından kapıda karşılanarak kendi aralarında bayramlaştı. Bayramlaşma merasimi, düzenlenen kokteylle devam etti. Mevlâna Kültür Merkezi’nde merasimin sona ermesinin ardından Vali Osman Aydın ve bazı protokol üyeleri Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na ait çocuk yuvasını ziyaret etti. Çocukların tek tek bayramını kutlayan Vali Aydın, çocuklara oyuncak ve para verdi. Daha sonra Erkek ile Kız Yetiştirme Yurdu'nu ziyaret eden Vali Aydın son olarak Konya Huzurevi'ne giderek burada kalan yaşlıların bayramını kutladı.

 

AKP’NİN KENDİ BAŞARISIZLIĞI

 

Saadet Partisi İl Teşkilatında düzenlenen Bayramlaşma programında konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı ve Devlet eski Bakanı Teoman Rıza Güneri, Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ederken gündemdeki konulara da değindi. Dünya’da yaşanan ekonomik krizin Türkiye’ye de yansıdığını söyleyen Teoman Rıza Güneri, “Türkiye’de kriz zaten vardı. Bugün ülkemizde 15 milyon işsiz var. 10 milyon insan açlık sınırının altında. 40 milyon insan fakirlik sınırının altında. Bu rakamlar dünyada yaşanan krizden önce bilinen rakamlardır. Yani Türkiye’ye kriz dünyada yaşanan kriz ile birlikte gelmedi. AKP, dünyada yaşanan krizin Türkiye’yi de etkilediğini söyleyerek kendi hatalarına kılıf uydurma çabası içerisine girerken ‘Kriz Türkiye’yi teğet geçti’ diyerek halkı kandırıyor. Bugün krizin Türkiye’yi teğet geçtiğini söyleyen ve ortalığı tozpembe gösterme gayreti içerisinde olan AKP, halkın yaşadığı sıkıntıyı bile görmüyor. Sayın Başbakan’ın korumalarının dağıttığı 5 YTL harçlığı almak için bırakın çocukların büyüklerin bile birbirlerini nasıl ezdiğini, sözde halkın yanında olduk diyen belediyelerin dağıttığı 5, 10 YTL tutarındaki yardım paketlerini almak için nasıl çırpındıklarını görüyoruz. İnsanlar sanki Afrika’da yaşayan aç insan gibi. Bunları nasıl görmezden gelirsiniz ve Türkiye’de yaşanan krizi bir başkasına mal etmeye çalışırsınız. Bu insanların görüntüleri sizin ne kadar başarısız olduğunuzu en iyi şekilde gözler önüne seriyor” dedi. Güneri, yaşanan tüm olumsuzlukların tek çaresinin Adil Düzen olduğunu da sözlerine eklerken, “Sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın Adil Düzen’e ve Milli Görüş camiasına ihtiyacı var. İnsanlarımızın yüzleri ancak bu şekilde güler” diye konuştu.

Eski Konya Büyükşehir Başkanı Mustafa Özkafa ise konuşmasında, Kurban Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını temenni etti. Özkafa’da konuşmasında ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılara ve AKP’nin yanlış icraatlarını gündeme getirdi. Özkafa, “Amerika’da başlayan ve tüm dünyayı saran ekonomik krizin Türkiye’ye teğet geçeceğini söyleyen iktidar nasıl böyle bir gaflet içerisinde olabilir. Bir çok ülke, kriz sonrası faiz oranlarını yüzde 3’lere indirirken bizde halen yüzde 20’lerde. Bu rakamlarda Merkez Bankası’nın gösterdiği rakamlar. Krizden en az etkilenen ülke dediğimiz Türkiye’de yıllık 60 katrilyon faiz sömürüsü ile yok olup gidiyor. Bunun neresi iyi” diye konuştu.

Saadet Partisi İl Başkanı Av. Veli Tolu ise konuşmasında Kurban Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını temenni ederken, “Allah’a şükürler olsun ki bir Kurban Bayramı’nı daha birlikte idrak ettik. Ancak ne zaman güzel bir an yaşama fırsatı bulsak bunu ifsat eden bir olay ile karşılaşıyoruz. Bunun son örneğini Arefe günü yaşadık. Sayın Kültür Bakanımız yaptığı açıklamada, ‘Bu çağda kurban kesmek gereksiz. Ben onun yerine bağışta bulunuyorum’ diyerek büyük bir gaf yapmıştır. Allah’ın bizi katıksız bir iman ile daha nice Kurban Bayramlarına ulaştırmasını temenni ediyorum” diye konuştu. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı T. Rıza Güneri, Eski Milletvekili Lütfü Yalman, Eski Konya Büyükşehir Başkanı Mustafa Özkafa,  eski Belediye Başkanları, İl ve İlçe Başkanları ile çok sayıda partili ve vatandaşın katıldığı programda tüm misafirlere süt ikram edildi.

 

BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLİĞİ PEKİŞTİRİR

 

AKP İl Teşkilatı, bayramın 1. günü Bera Otel’de gerçekleştirilen bayramlaşma programında bir araya geldi. Partililerin gündeminde yerel seçimler vardı. AKP teşkilat üyelerinin yanı sıra ASKON Konya Şube Başkanı ve KTO Başkan Adayı Ali Sarı, KTO Başkanı Hüseyin Üzülmez ve Gazeteciler Cemiyeti Konya Şube Başkanı Sefa Özdemir’in de katıldığı programda konuşan AKP İl Başkanı Faruk Dügen, “Bir mübarek Kurban Bayramı’nda daha bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar birlik ve beraberliğin pekiştiği, kırgınlıkların giderildiği özel günlerdir. Ülkenin birlik ve beraberliğinin pekiştirilmesi için de AKP olarak gece gündüz demeden çalışmaktayız” diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Kurban Bayramını idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek daha nice bayramlara sağlık ve sıhhat içerisinde ulaşmak temennisinde bulundu. AKP Konya Milletvekilleri de Kurban Bayramı’nın tüm Konya halkı için hayırlara vesile olması mesajı verdi.

 

SEÇMEN LİSTELERİ ŞAİBELİ HALE GELDİ

 

Kurban Bayramı’nın 3.Günü Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Teşkilatı bayramlaşma töreninde bir araya geldi. Bera Otel’de düzenlenen bayramlaşma törenine MHP Konya Milletvekilleri Faruk Bal, Mustafa Kalaycı, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez, KTO Başkan Adayı ve ASKON Konya Şube Başkanı Ali Sarı, MHP  İl Başkanı Ali Yücel ve çok sayıda partili katıldı.MHP İl Başkanı Ali Yücel’in selamlama konuşmasının ardından kürsüye çıkan MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, AKP ve CHP’ye yüklendi. AKP’nin 6 yıldır iktidarda olduğunu fakat hiçbir sorunun çözülemediğini belirten Bal, “Çiftçi, memur, işçi yıllardır açlık sınırları altında yaşıyor. Başbakan krizin kendilerini etkileyemeyeceğini söylüyor. Fakat kendisi için konuşuyor. Çiftçi ve esnaf borç batağında yüzüyor” dedi. Seçmen listelerindeki 5 milyonluk artışa da dikkat çeken Bal, “Seçmen listeleri artık şaibeli hale gelmiştir. Bunun ardındaki gerçekleri öğreneceğiz” diye konuştu. Konuşmasında CHP’nin çarşaf açılımını da değerlendiren Bal, CHP’nin ılımlı İslam’ın sol ayağı haline geldiğini belirterek, “CHP tarihi türban düşmanlığını terk ederek, çarşafa sarılmıştır. Büyük Ortadoğu Projesi (BOP)’un bir ayağı olan ılımlı İslam projesine CHP de ortak olmuştur” ifadelerini kullandı. MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da yerel seçimlerde en iyi şekilde hazırlanacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından partililer ve davetliler bayramlaştı.

 

DSP’LER BAYRAM PROGRAMINDA BULUŞTU

 

Demokratik Sol Parti İl teşkilatında düzenlenen bayramlaşma programına ise Konya içinden ve beldelerden çok sayıda partili bir araya geldi. DSP İl Başkanı Betül Öncü, Bayram nedeni ile yaşanan tüm güzelliklerin diğer günlerde de devam etmesi gerektiğinin altını çizerken, “Bu bayramda yaşanan tüm manevi güzellikler umut ediyoruz ki diğer günlerde de devam eder. Bu düşünce ile tüm İslam âleminin bayramını tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

BAYRAMLAR HUZUR VE BARIŞA VESİLE OLMALI

 

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Ali Sarı, ASKON Şube Binası’nda gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde Kurban Bayramı’nın milletin dirliğine, mazlumların kurtuluşuna, insanlığın huzur ve barışına vesile olması temennisinde bulundu. Kurbanda birikimleri muhtaçlarla paylaşmak gerektiğini vurgulayan Ali Sarı, “Bayramlar birlik ve beraberlik duygularının doruk noktasına ulaştığı günlerdir. Bu günlerde dinimizin ve insanlığın gereği olarak fakir fukarayı gözetmeli, büyükleri ziyaret edip, küçükleri sevindirmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle Konya halkının ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu. Ali Sarı ayrıca, ASKON ve Doğru Adım Hareketi’nin Hakk’ı üstün tutan, Hak’tan gücünü alan bir hareket olduğunu vurgulayarak, KTO seçimleri için yola çıktıklarını, seçimlerde çıkacak sonucun değil, sebebini işliyor olmanın önemli olduğunu anlattı. Ali Sarı seçimlerin yaklaşmasıyla ortamın kızışmaya başladığını, ancak buna karşılık hiçbir zaman kavgacı bir tutum sergilemeyeceklerini de sözlerine ekledi.

 

MÜSİAD’DAN KARDEŞLİK VE BARIŞ MESAJI

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi’nde sanayici ve işadamları, bürokratlar, siyasiler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımlarıyla Kurban Bayramının 2. günü bayramlaşma yapıldı. Müsiad Konya Şube Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Milletvekili Kerim Özkul, TSE Genel Başkanı ve KSO Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, TOBB Başkan Vekili ve KTO Başkanı Hüseyin Üzülmez,  Selçuklu Belediye Başkanı Doç Dr Adem Esen’in yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda iş adamı ve sanayici katıldı. 

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Selçuk Öztürk konuşmasında, “Bayramlarımız milli birlik ve beraberlik için büyük bir önem taşımaktadır. Bayramlar vesilesiyle toplumsal dayanışmamız sağlamlaşmakta ve kardeşlik duygularımız gelişmektedir. Bayramlar birlik beraberlik ve kardeşliğin pekişmesi, dargınlıkların giderilmesi muhabbetin artması için güzel bir vesiledir. Bu vesile ile kırgınlıkların, dargınlıkların yok edilerek toplumumuza kardeşliğin ve güzelliklerin hâkim olması en büyük temennimizdir” diye konuştu.

MÜSİAD Şube Başkanı Öztürk ayrıca “Bugün bayram sevincini yaşayamayan Müslüman kardeşlerimize Allah’tan yardım, İslam Âlemine barış ve huzur diliyoruz. Dileğimiz, uzak ve yakın diyarlardaki kardeşlerimizin yaşadıkları zulümlerin biran önce son bulmasıdır.

İslam Âleminin Bayram sevincinin daim olması temennimizle, Kurban Bayramınızı kutlar, bu mübarek günlerin birlik, beraberlik ve mutluluklara vesile olmasını dileriz”   dedi.

Bayramlaşma programı katılımcıların birbirleri ile bayramlaşmalarının ardından son buldu.

 

EN GÜZEL BAYRAM HEDİYESİ İNSANIN HİDAYETE ERMESİ

 

Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Ersöz, “Kurban Bayramı’nın milyonlarca hacının tavaflarda, Arafat’ta, manevi alemlere daldığı, ihramları içinde mahşer testinden geçtiği, müminlerin saf saf Allah’ın huzuruna durduğu, tekbirlerle, kurbanlarla Allah’a yöneldiği bir gündür” diyerek Kurban Bayramı’nın önemini anlattı. Kurban Bayramı’nın Hz. İbrahim ve İsmail’den günümüze kadar hep bir kahramanlık, bir fedakarlık, bir hasbilik ve bir teslimiyet sembolü olduğunu ifade eden Ali İhsan Ersöz, “Kurban Bayramı tıpkı orduların savaşa gidişi gibi gürül gürül tekbirlerle geliyor ve bir velvele oluyor, her yanımızda adeta yankılanıyor” diye konuştu. En güzel bayram hediyesinin insanın hidayete ermesi ve istikamet üzere olması olduğuna dikkat çeken Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ersöz, hidayetin de kafirin Müslüman olması veya Müslüman’daki kafir sıfatlarının temizlenmesi ile olabileceğini kaydetti. Ali İhsan Ersöz, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ederek sözlerini tamamladı.

Abdullah Büyük Hoca da, insanların Allah tarafından iki vazife üzerine temellendirilerek yaratıldığını söyledi. Bu iki temel vazifenin hayatın can damarı olduğunu kaydeden Abdullah Büyük, “İbadet ve hilafet için yaratıldık. Hilafet ile din et ile tırnak gibidir. Birbirinden asla ayrılmaz bütünlüktür” diye konuştu.

 

BAYRAMLAR SEVGİ VE MUHABBETİN ARTTIĞI GÜNLERDİR

 

Bayramın ikinci gününde bayramlaşma trafiğinin en yoğun olduğu yerlerden biri de Konya Sivil Toplum Kuruluşları idi. Sivil Toplum Kuruluşları’nın Yeni Asya Vakfı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirdiği bayramlaşma programına Konya protokolünün ilgisi büyük oldu. Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, Saadet Partisi İl Başkanı Veli Tolu, KTO Başkan Adayı Ali Sarı ve Mehir Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özdemir’in de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve kamu kurumu görevlileri, düzenlenen programda bir araya geldi. Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra ve İstişare Heyeti Başkan Vekili Muhsin Görgülügil, bayramların dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği, küs ve kırgınların barıştığı, sevgi ve muhabbetin arttığı günler olduğuna işaret ederek, bir çok kamu kuruluşu ile sivil toplum örgütünü bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

 

SEVİNÇ VE KARDEŞLİK DUYGULARININ ZİRVEDE OLDUĞU AN

 

Eğitim Bir Sen Konya Şubesi tarafından düzenlenen bayramlaşma programında konuşan Eğitim Bir Sen Konya Şube Sekreteri Fehmi Ceylan da “Sevinçle karşıladığımız bu Kurban Bayramı’nda herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bayramın ruhuna uygun şekilde, güven, huzur, barış ve kardeşlik içinde geçirilmesini diliyorum. Sevinç ve kardeşlik duygularının zirve yaptığı bu özel günde ortak sevinç yaşamak her gönüle bir ferahlık vermektedir. Bu rahatlığın her gün, her yıl, bir ömür yaşanabilir olduğunu gösteren bayramlarımız, bizleri birlik içinde daha da güçlü bir hale getiriyor. Kurban Bayramı da toplumun tüm katmanları arasındaki bağları güçlendirirken bizlere de yarınlar için umut aşılamaktadır. Bu duygular içerisinde tüm Müslüman aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, daha nice mutlu ve sağlıklı bayramlara hep birlikte ulaşmayı Allah’tan diliyorum” diye konuştu.

 

ALIŞILMIŞ GÖRÜNTÜLER YİNELENDİ

 

Hemen her Kurban Bayramı’nda görmeye alıştığımız görüntüler bu bayramda yinelendi. Bayram’ın ilk günü kurbanlıklarını kendileri kesen vatandaşlar ister istemez bazı kazalara maruz kaldı. Büyükbaş kurbanlıklarını genelde et kesim tesisleri ve çardaklarda usta kasaplar tarafından kesildiği bayramda küçükbaş kurbanlıklarını kendileri kesmeye çalışan bazı vatandaşlar kurbanlıkları ile birlikte kendilerini de kesti.  Kurban Bayramı’nın ilk gününde bıçakla ya da satırla yanlışlıkla el, kol ya da bacağını keserek yaralanan vatandaşlar, hastanelerin acil servislerine akın etti. Kesilen yerlerini bez ya da poşetle saran vatandaşlar hastanenin yolunu tutarken, Nihat Özdoğan isimli bir çoban büyükbaş hayvanı araca yüklerken üzerine devrilmesi sonucu yaralandı. Öte yandan çardaklarda kurbanlıklarını kestiren vatandaşlara çardak sahipleri tarafından kavurma ve çay ikram edilmesi kurban sahipleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Her Bayram’da olduğu gibi bu bayramda da en güzel ve duygulu görüntüler mezarlıklarda yaşandı. Gerek Arefe günü gerek Bayram’ın ilk günü vefat eden yakınlarının kabirlerini ziyaret etmek için mezarlıklara akın eden vatandaşlar güzel bir geleneği de devam ettirmenin huzurunu yaşadı. Kabirleri sulayan ve Fatiha okuyarak geçmişlerini bir kez daha rahmet ile anan vatandaşların bu maneviyat dolu görüntülerine Mezarlıklar Vakfı ve Müdürlüğü tarafından hoparlörler tarafından okutulan Kuran-ı Kerim ayrı bir güzellik kattı.

 

BAYRAMI BURUK GEÇİRDİLER

 

Kurban Bayramını Huzurevi’nde geçiren yaşlılar ile Çocuk Yuvası’nda geçiren miniklerin görüntüleri duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Konya Huzurevi’nde kalan 100’ü aşkın yaşlı, bu bayramda da kendilerini ziyaret edip ellerini öpecek, hal hatırlarını soracak ziyaretçileri beklerken sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Huzurevi yetkilileri ve bürokratların kendilerini ziyaretleri ile acılarını dindirmeye çalıştı. Ömürlerinin belki de son günlerini geçirdikleri Huzurevi’nde kendilerini yalnız bırakmayacak akraba, eş dost ya da herhangi birini gözleri kapıda bekleyen yaşlılar, artık sadece bayramlarda hatırlanmak istemediklerini ifade ederek, kendilerine destek olan yetkililere teşekkür etti.

Çocuk Yuvası’nda kalan küçük çocuklar ise kendilerini sevgiyle kucaklayacak ve hasret kaldıkları sevgiyi biraz da olsa görebilecekleri ziyaretçileri beklerken Bayram nedeni ile kuruma gelen misafirlerin kendilerine hediye ettikleri oyuncaklarla sevindi. Aileleri tarafından terk edilen veya çeşitli nedenlerden dolayı yaşamlarını yuvada geçirmek zorunda kalan çocuklar, gelen ziyaretçilerle aile hasretlerini bir nebze de olsa karşılamaya çalıştı.

 

POLİSLERİN MİNİK ZİYARETÇİLERİ

 

Konya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen bayramlaşma programı oldukça hareketli geçti. Çocuk Şube Müdürlüğü Ekipleri, “Polis Abi, Polis Abla Projesi” kapsamında Kurban Bayramı’nı çocuklarla birlikte geçirdi. Çocuklar, polis ağabey ve ablalarıyla masa tenisi, bilgisayar oyunu ve satranç oynayarak bayramlarını güzel bir şekilde geçirmenin sevincini yaşadı. Çocuk Şubesi tarafından “Polis Abi, Polis Abla Projesi” kapsamında Kurban Bayramı nedeniyle suça meyilli, istismara açık çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Çocuk Kulübü’ne üye olan çocukları evlerinde ziyaret eden polisler, Çocuk Şubesi’ne getirdikleri çocuklarla bayramlaştıktan sonra satranç ve masa tenisi turnuvası düzenledi. Bayramın 1. gününü eğlenerek geçiren çocuklar, diğer günlerde de bu
etkinliklere katılacak. Çocuk Şube Müdürü İsmail Karasakal, ‘Polis Abi, Polis Abla Projesi’ nin sosyal, kültürel, eğitim ve yardım faaliyetlerini içerdiğini belirterek, “Kurban Bayramı’nda da çocuklarımızla beraber olduk. Onların eğlenmesini, bayramı bayram gibi geçirmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bundan sonra da bu proje kapsamında çocuklarımızın yararına olan her türlü faaliyetlere devam edeceğiz. Çünkü bu çocuklar bizim geleceğimiz” dedi.

 

BAYRAM GELENEĞİNİ BİRLİKTE YAŞADIK

 

İl Müftülüğünde Bayram’ın ikinci günü düzenlenen programa çok sayıda din görevlisi ile vatandaş katıldı. İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, yaptığı konuşmada Bayram geleneğini hep birlikte ayakta tutmanın huzurunu yaşadığını söyledi. Özbuğday, “Bayramlar bizim iç in bir fırsattır. Küslüklerin ortadan kalktığı, akrabaların birbirine ziyaret ettiği ve herkesin gönlünün alındığı bayramların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

ALİ SAİT ÖGE

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.